Αποθηκάριος «θυμήθηκε» και δεύτερη είσοδο στην αποθήκη οπλισμού στην Λέρο
Διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων στην υπόθεση κλοπής στρατιωτικού υλικού από το στρατόπεδο της Λέρου, καθώς νυν αποθηκάριος στις εγκαταστάσεις, αναφέρει πως στο παρελθόν άλλα δύο άτομα, πέραν των τριών υπόπτων, είχαν εισέλθει στην αποθήκη οπλισμού από όπου λίγες μέρες νωρίτερα χάθηκε ο στρατιωτικός εξοπλισμός.
Η πρώτη είσοδος  είχε γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018, από τον προκάτοχο του και δύο ακόμη στελέχη των ΟΥΚ, οι οποίοι είχαν καταστεί βασικοί ύποπτοι.
Ωστόσο σύμφωνα με τον νυν αποθηκάριο μια δεύτερη είσοδος είχε προηγηθεί και στις αρχές Οκτωβρίου του 2013, στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίωνας.
Συγκεκριμένα, κάποιο άτομο, που όπως αναφέρει, δεν θυμάται, του είχε ζητήσει τα κλειδιά και τους κωδικούς του συναγερμού, προκειμένου δύο άνδρες των ΟΥΚ να πάρουν στρατιωτικό υλικό που θα χρησιμοποιούσαν στην άσκηση. Αυτή η μονάδα των ΟΥΚ, έχει έδρα την Αθήνα, και αριθμεί 80-100 άτομα, τα οποία αναμένεται να καταθέσουν.
Στην πρώτη είσοδο, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο προκάτοχός του, του ζήτησε τα κλειδιά και τους κωδικούς συναγερμού, οι οποίοι άλλαζαν καθημερινά και ήταν εσώκλειστοι σε εμπιστευτικό φάκελο. 
Τα πρωτόκολλα ασφαλείας δεν τηρήθηκαν και στις δύο εισόδους, και μάλιστα φαίνεται να ήταν συνηθισμένο φαινόμενο στο πλαίσιο μιας ιδιότυπης αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών, δεν αποκλείουν η κλοπή του στρατιωτικού υλικού να έχει γίνει σε βάθος χρόνου και πιθανόν όχι από τους ίδιους δράστες, κάτι που δυσχεραίνει την έρευνα και την εξιχνίαση της υπόθεσης.


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά