"Απαντώντας στις απειλές" Εκπαίδευση για αγώνα σε ημιαστικό περιβάλλον



Το διήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου η λέσχη ασκήθηκε στο αντικείμενο του ''αγώνα σε ημιαστικό περιβάλλον'' , η εκπαίδευση ξεκίνησε με τo πρώτο φως του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε την νύχτα της ίδια ημέρας ,σε πρώτη φάση ως εκπαίδευση σε τακτικές ατομικές και ομαδικές μικρών κλιμακίων δύναμης ομάδας πεζικού και σταδιακά σε μεγαλύτερο κλιμάκιο Διμοιρίας εντατικά και σχεδόν χωρίς ανάπαυση.Κατανοήθηκαν έτσι οι δυσκολίες του αγώνα σε αστικό-ημιαστικό περιβάλλον καθώς απαιτείται προσήλωση στις τακτικές και διαταγές ,συνεχής επαγρύπνηση ,απόλυτος συντονισμός και μεθοδικότητα ενώ ταυτόχρονα επιβάλλεται λόγω του πεδίου αστραπιαίες λήψεις αποφάσεων από επικεφαλής πολύ μικρών κλιμακίων , στοιχείων αλλά και κάθε μαχητή ξεχωριστά καθώς δεν υπάρχουν στοιχειώδεις ''γραμμές'' και το τρισδιάστατο του χώρου είναι μια διαρκής απειλή, δοκιμάστηκαν δε όλα τα δυνατά μέσα επικοινωνιών ,ασύρματης ,δια βοής και δια αγγελιοφόρου.Η εναλλαγή των  Αξιωματικών , Υπαξιωματικών αλλά και οπλιτών ως επικεφαλής τμημάτων έδωσε σε όλους την ευκαιρία να νιώσουν και να ζήσουν την δυσκολία μια τέτοιας αποστολής .Στην συνέχεια αργά το απόγευμα εκτελέστηκε άσκηση  όπου τμήμα με δύναμη διμοιρίας  + κινήθηκε προς εξουδετέρωση εχθρικής δύναμης ,κατάληψη και εξασφάλιση περιοχής,την οποία αφού κατέλαβε υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει ταχέως προς την αρχική γραμμή εξορμήσεως λόγω αλλαγής της τακτικής κατάστασης στην περιοχή μεταφέροντας τραυματία συνάδελφο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκπαίδευση συμμετείχαν μέλη του Σ.Ε.Α.Ν. Νομού Καβάλας και του Τμήματος Ενεργών Εφέδρων (Τ.ΕΝ.ΕΦ.) των οποίων η υποδειγματική προσήλωση και συμπεριφορά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους μας.
Σ αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί γιατί ο σκοπός είναι κοινός ,είναι απλός ,αγνός και η ανάγκη επιτακτική  ,είναι η σωστή προετοιμασία ,σκληρή και ρεαλιστική εκπαίδευση σε όλες τις φάσεις του αγώνα  επ ωφελεία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Άμυνας.
''Εθελοντές Έφεδροι '' και ''ορθά εκπαιδευμένη Εθνοφυλακή''
Η λύση στο πρόβλημα ,η ισχυρότερη δύναμη αποτροπής.


περισσότερες φωτο : http://www.lefed.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=684%3A%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%82&Itemid=929&fbclid=IwAR0PK41jlYrBji3zz71ZcTR4o1pIitj0m0orJnVvPq3QJbUBDY1rrhViz7Y
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά