Επιβεβαιώνεται ο anagnostis για το ΚΕΜΧ - Τί θα γίνει το στρατόπεδο

ΚΕΜΧ Στρατόπεδο ΝαυπλίουΛίγες ώρες μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του agnostis για το στρατόπεδο του Ναυπλίου, έρχεται η απόλυτη επιβεβαίωσή μας και από Αθηναϊκά μέσα. 
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της συναδέρφου Ιωάννας Ηλιάδη για το armyvoice.gr, ο χώρος του στρατοπέδου θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ξενώνων οι οποίοι θα εξυπηρετούν αφενός τα στελέχη που υπηρετούν στην περιοχή, και αφετέρου θα μπορούν να διατεθούν για ολιγοήμερη παραμονή στελεχών με τις οικογένειές τους. Ότι ακριβώς αναφέραμε κι' εμείς χθες περί δημιουργίας εξοχικών κατοικιών για αξιωματούχους του στρατού.

Αυτό είναι το σχέδιο για το ΚΕΜΧ

Συγκεκριμένα το σχέδιο του ΓΕΣ που πρώτοι αποκαλύψαμε μέσα από το portal anagnostis.org προβλέπει τη δημιουργία λίγων κατοικιών για να κάνουν διακοπές αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και στρατηγοί του ΓΕΣ. Το μέρος που βρίσκεται μπροστά από την Ασκληπιού θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του στρατού για κατοικίες ενώ το πίσω μέρος προορίζεται να δοθεί στην τοπική κοινωνία.
Τα δύο τμήματα θα χωριστούν με φράκτη στο ύψος του παλιού λόχου των σκαπανέων, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλείς οι αξιωματούχοι που θα έρχονται. Ο χώρος των κατοικιών δεν θα είναι προσβάσιμος από πολίτες και θα είναι αυστηρά φυλασσόμενος. Στην περίπτωση αυτή, όπως είχαμε γράψει και στο χθεσινό ρεπορτάζ, θα παραμείνει μια μικρή μονάδα για να φυλάει το χώρο των κατοικιών αφού θα είναι στρατιωτικός. Ο υπόλοιπος χώρος από πίσω θα είναι εκτός του φράχτη. Το ΓΕΣ με αυτή την κίνηση αναβαθμίζει επικοινωνιακά τις σχέσεις του με το ΝΑΤΟ.
Το σχέδιο πιθανότατα θα αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή μέσα στο τρέχον έτος, το αργότερο μέχρι τις αρχές του επόμενου. Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας ρεπορτάζ, μήνας ορόσημο για το ΚΕΜΧ κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Γενάρης. Γι' αυτό το λόγο αδειάζει το στρατόπεδο κάθε τόσο με φορτηγά και πλέον είναι ελάχιστο το προσωπικό και οι στρατιώτες που παραμένουν, όπως επίσης επισημάναμε από χθες με πρωινό ρεπορτάζ.
ΚΕΜΧ Στρατόπεδο Ναυπλίου

Σε ποιους θα πάει το υπόλοιπο τμήμα;

Σε ότι αφορά την παραχώρηση του υπόλοιπου τμήματος του στρατοπέδου που βρίσκεται πίσω από την Ασκληπιού δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια απόφαση. Υπάρχει ήδη αίτημα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να στεγάσει υπηρεσίες της, ενώ και ο Δήμος Ναυπλίεων με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει ζητήσει όλη την έκταση του στρατοπέδου και του πεδίου βολής για να κάνει χώρους αναψυχής και άθλησης. Θα καταφέρει όμως να πάρει έστω κάτι από την έκταση που θα μείνει ελεύθερη;
Μια ακόμα σκέψη που κυοφορεί αυτό το διάστημα σχετικα με το χώρο που θα παραχωρηθεί εκτός περιφέρειας και δήμου είναι η κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου.

Θα φιλοξενηθούν μετανάστες και που;

Σε ότι αφορά την φιλοξενία μεταναστών, εξετάζεται μεταξύ άλλων το πεδίο βολής στα Πυργιώτικα, σύμφωνα με μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης που επίσης αποκαλύψαμε αποκλειστικά πριν λίγες εβδομάδες, και για το οποίο δεν είναι ενήμεροι οι τοπικοί άρχοντες.
Όπως αναφέρει το armyvoice, επιβεβαιώνοντας απόλυτα το anagnostis:
«Ο χώρος του στρατοπέδου θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ξενώνων οι οποίοι θα εξυπηρετούν αφενός τα στελέχη που υπηρετούν στην περιοχή, και αφετέρου θα μπορούν να διατεθούν για ολιγοήμερη παραμονή στελεχών με τις οικογένειές τους.
Μάλιστα τα πρώτα διαμερίσματα αναμένεται να λειτουργήσουν ως ξενώνες μέχρι τα Χριστούγεννα και η ζήτηση αναμένεται να είναι αυξημένη.
Αναλυτικά, τα κτίρια που υπάρχουν μέσα στη μονάδα διαμορφώνονται σε διαμερίσματα και τον επόμενο μήνα καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να παραδοθούν
  • 7 διαμερίσματα των 75 τετραγωνικών μέτρων ικανά να φιλοξενήσουν μια τυπική οικογένεια
  • και άλλα 4 διαμερίσματα των 50 τετραγωνικών μέτρων ικανά να φιλοξενήσουν ζευγάρια ή μικρότερη οικογένεια.
Σε επόμενη φάση προγραμματίζεται η διαμόρφωση άλλων 4 διαμερισμάτων, ενώ στο πρόγραμμα είναι άλλα 4 μικρότερα των 21 τετραγωνικών μέτρων.
Σύντομα θα αρχίσει και η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων ώστε να εξυπηρετούν ξενώνες (γκαζόν, πράσινο κλπ).
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «πείραμα» για να εξασαφλιστούν ξενώνες δια διαμονή μικρής διάρκειας και όχι ανάλογης των ΚΑΑΥ για στελέχη που ενδέχεται να θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή.
Το ΓΕΣ αξιοποιεί έτσι τα υπάρχοντα κτίρια για να προσφέρει μια διέξοδο στα στελέχη του.
Στο στρατόπεδο ήδη λειτουργεί και αναμένεται να αναπτυχθεί μονάδα επιστράτευσης.
anagnostis.org
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά