84η ΔΕΘ: Γνωρίστε το νέο ελικόπτερο του Στρατού «OH-58D KIOWA WARRIOR»

Απ84η ΔΕΘ: Γνωρίστε το νέο ελικόπτερο του Στρατού «OH-58D KIOWA WARRIOR»οστολή: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

Το νέο «γεράκι» της Αεροπορίας Στρατού, το ελικόπτερο OH-58D KIOWA WARRIOR, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι επισκέπτες της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αφού το συγκεκριμένο ελικόπτερο, 70 εκ των οποίων παρέλαβε η χώρα μας από τις ΗΠΑ στις αρχές του καλοκαιριού, εκτίθεται στο περίπτερο του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Ο Αναστάσιος Μαγγίνας, Ταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού, το παρουσιάζει στον φακό του zougla.gr:



















Η τελετή παράδοσης της 18ης Ιουνίου 2019

Το zougla.gr βρέθηκε στην τελετή παράδοσης των 70 αναγνωριστικών ελικοπτέρων OH-58D KIOWA WARRIOR και των 10 ελικοπτέρων CH-47D CHINOOK που έγινε στο αεροδρόμιο Στεφανοβικείου, παρουσία των ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ, Α/ΓΕΕΘΑ καθώς και των Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ αλλά και του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ενώ από αμερικανικής πλευράς συμμετέχουν η Ms. Ann Cataldo, Deputy Assistant Secretary of the Army, και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.


Tα συγκεκριμένα ελικόπτερα διαθέτουν υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη, που τους επιτρέπουν να εκτελούν επιχειρήσεις ημέρα και νύχτα, μια ικανότητα που μέχρι τώρα δεν είχε ο Ελληνικός Στρατός .

Από τα 70 ελικόπτερα Kiowa, τα 36 θα λειτουργούν επιχειρησιακά μέσα στον επόμενο χρόνο και θα τοποθετηθούν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη, 20 εξ αυτών θα αξιοποιηθούν για την εκπαίδευση των πιλότων και 14 θα βρίσκονται σε εφεδρεία. Όπως δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς, με τα 10 ελικόπτερα Chinook που παραλάβαμε -σε σύνολο 25 που διαθέτει η χώρα- ενισχύεται δραστικά η αερομεταφορική μας δύναμη, ενώ τα Κiowa βελτιώνουν σημαντικά τις επιχειρήσεις αναγνώρισης, επιτήρησης και ασφάλειας, και μας δίνουν τη δυνατότητα άμεσης αντίδρασης σε διακλαδικό επίπεδο.
Ο τότε υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε πως αναβαθμίζεται η επιτήρηση των συνόρων μας και ενισχύεται σημαντικά η άμυνα στα νησιά του Αιγαίου.
Η δήλωση του:
«Καλημέρα σας,
Όπως βλέπετε, είμαστε σήμερα εδώ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όλοι οι Αρχηγοί, σε μια μέρα η οποία μας κάνει χαρούμενους γιατί καταφέραμε να προσθέσουμε στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις άλλον έναν συντελεστή ισχύος.
Έχουμε σήμερα την παραλαβή των εβδομήντα ελικοπτέρων επιθετικής αναγνώρισης KIOWA και του τελευταίου από τα δέκα CHINOOK, που είχαμε ξεκινήσει την παραλαβή τους εδώ και δύο χρόνια.
Η παραλαβή των ελικοπτέρων KIOWA δίνει μια πρόσθετη δυνατότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αρκεί να σας πούμε ότι είναι ελικόπτερα, μικρότερα βέβαια και μικρότερων δυνατοτήτων, αλλά μπορούν να αναλάβουν τις ίδιες αποστολές με τα APACHE. Επομένως τα APACHE τα οποία είναι λιγότερα και εξαιρετικά ακριβά, θα μπορούν να κρατήσουν τις επιχειρησιακές τους ώρες για περισσότερο διάστημα.
Εδώ, θέλω να συγχαρώ όλους όσοι ενεπλάκησαν στο πρόγραμμα για να καταλήξουμε σήμερα να γίνει αυτό το πρόγραμμα πραγματικότητα που σημαίνει ότι υπήρξε μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Στρατού Ξηράς, του ΓΕΕΘΑ, της Αμερικανικής Πρεσβείας και βέβαια αυτό ξεκίνησε από τη θητεία του προηγούμενου Υπουργού Εθνικής Άμυνας και από τον προηγούμενο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ολοκληρώθηκε και βλέπετε τα αποτελέσματα σήμερα.
Ήθελα επ’ ευκαιρία να πω ότι δε θα πρέπει να έχουμε ανησυχία για όλα αυτά τα θέματα που γίνονται γύρω μας. Υπάρχει μια πολύ καλή προετοιμασία, μια πολύ καλή και μεθοδευμένη σειρά ενεργειών οι οποίες γίνονται έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε αυτές τις ενέργειες που γίνονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και παράλληλα, εμείς διατηρούμε στο καλύτερο επίπεδο την επιχειρησιακή δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως βλέπετε, συνέχεια προστίθενται δυνατότητες αλλά ο ελληνικός λαός θα πρέπει να είναι ήρεμος και να μην ανησυχεί για τίποτα.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας».
00:00
02:16

Φωτογραφίες από την τελετή






zougla.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά