Οι πέντε υποψήφιοι χώροι του Στρατου για την μετακίνηση των φυλακών Κορυδαλλού

Οι πέντε υποψήφιοι χώροι για την μετακίνηση των φυλακών Κορυδαλλού


Οι υποψήφιοι χώροι για την μετακίνηση των φυλακών Κορυδαλλού είναι πέντε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Πρόκειται στην ουσία, για πρώην εγκαταστάσεις του Στρατού σε Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια, Αυλώνα, Σχιστό και Μαλακάσα οι οποίοι χρειάζονται σημαντικές προσθήκες σε επίπεδο δόμησης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Αντεγκληματικής Πολιτικής Ελευθερίου Οικονόμου και της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, ο διευθυντής Ιωάννης Καζλάρης κατέθεσε φάκελο συμβάντων των φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Σε αυτό τον φάκελο παρατίθεται το ποινικό προφίλ των 1.399 κρατουμένων, υπόδικων και κατάδικων, που περιλαμβάνει εκτελεστές συμβολαίων θανάτου (Μαφία των Φυλακών), μεγαλοδιακινητές ναρκωτικών (καρτέλ κοκαΐνης), ηγέτες εγκληματικών οργανώσεων ληστών και διαρρηκτών (Vor V Zakone), τρομοκράτες αναρχικής ιδεολογίας («17Ν», «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»), που δημιουργεί ένα επικίνδυνο κράμα, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί.
Στην ίδια σύσκεψη βρέθηκαν όλοι οι διευθυντές των καταστημάτων κράτησης και σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας δίνοντας ανάλογους φακέλους συμβάντων, των φυλακών που διοικούν και αξιολόγησης του προσωπικού τους. Στόχος η χαρτογράφηση της κατάστασης που επικρατεί στα καταστήματα κράτησης, ώστε να ενισχυθεί η σωφρονιστική πολιτική και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

newsbeast
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά