Πέντε βασικοί πυλώνες για την επιτυχία του Σώματος Υπαξιωματικών



Ακολουθεί άρθρο αναγνώστη:


Λόγω των εγγενών ιδιαιτεροτήτων του επαγγέλματος του Υπαξιωματικού παρακάτω αναλύονται οι πέντε βασικοί πυλώνες για την επιτυχία του Σώματος Υπαξιωματικών.

·         Κατάργηση Σχολών Υπαξιωματικών με την υφιστάμενη μορφή τους.

Φοίτηση ενός έτους με άριστη εκπαίδευση στο αντικείμενο της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας και άμεση στελέχωση των Μονάδων.



·         Εισαγωγή στο Σώμα Υπαξιωματικών με την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων και με κριτήρια εν γένει απόδοσης στο αντικείμενο του Σώματος.

Το Σώμα Υπαξιωματικών δεν πρέπει να αποτελεί επιλογή επαγγελματικής αποκατάστασης υπό εργασιακού καθεστώτος μονιμότητας αλλά ενσυνείδητη επιλογή του κάθε υποψήφιου. Δεν πρόκειται για ένα επάγγελμα όπως τα άλλα του δημοσίου τομέα. Η στρατιωτική ζωή του Υπαξιωματικού δεν είναι εύκολη.



·         Παραμονή στο στράτευμα έως την ηλικία των 40 με 45 ετών.

Πρόκειται για την σημαντικότερη εγγενή ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος που απαιτεί κυρίως καλές σωματικές ικανότητες. Το έμψυχο δυναμικό της πρώτης γραμμής ισχύος των ΕΔ πρέπει να ανανεώνεται διαρκώς ώστε να διατηρείται ένας μέσος ηλικιακός όρος των 30-35 ετών. Βιολογικά οι αποδόσεις λόγω της σωματικής ικανότητας φθίνουν.



·         Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από το 5ο έτος υπηρεσίας με συμβάσεις εργασίας που θα ανανεώνονται έως την συμπλήρωση της ηλικίας των 45ετών.

Θα πρέπει θεμελιώνεται συνταξιοδοτικό δικαίωμα από πολύ νωρίς και να δίδονται κίνητρα για την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας για την παραμονή των στελεχών έως την ηλικία που απαιτείται. Βλέπε αμερικάνικο συνταξιοδοτικό σύστημα.



·         Επιλογή είτε χορήγησης μειωμένης σύνταξης εφόρου ζωής με την συμπλήρωση της ηλικίας των 40-45 ετών είτε απορρόφηση του προσωπικού αυτού από το δημόσιο τομέα σε θέσεις γραφείων ώστε να συμπληρωθούν τα απαιτούμενα έτη υπηρεσίας για πλήρη σύνταξη.

Μειωμένη αλλά σαφώς υψηλότερη σύνταξη, από αντίστοιχους τομείς του δημοσίου τομέα στα ίδια χρόνια υπηρεσίας, που θα επιτρέπει στα στελέχη να ζουν με αξιοπρέπεια αποτελεί απαραίτητο μέτρο που θα πρέπει να θεσπιστεί από την πολιτεία. Σε αντίθετη περίπτωση υποχρεωτική μετάταξη σε θέσεις γραφείου στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά