ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΩΜΑ ΥΠΞΚΩΝ



Ακολουθεί μήνυμα αναγνώστη:

Διαβάζοντας τις ιδέες του κ Υφυπουργου για σώμα Υπξκων θα ήθελα να πώ την πρόταση μου ως Υπξκος.
Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του κ Υφυπουργού για Σώμα Υπξκων καθώς με την κατάσταση στις μονάδες όπου οι κληρωτοί είναι ελάχιστοι, το δυναμικό όλων των εργασιών πέφτει στου ΕΠΟΠ. Δηλαδή και πάλι σε οπλίτες οι οποίοι είναι μόνιμοι στο στρατό. Το ότι φτάνουν μέχρι Αλχιες προέκυψε λόγο καταστάσεων με υπόλοιπους θεσμούς. Οπότε εμείς μέχρι τα 20 χρόνια δεν πολυχρειαζόμαστε γιατί μας καλύπτουν οι ΕΠΟΠ και έτσι χανόμαστε στα επιτελεία για πολλα χρονια. Μολις γίνουμε Αξκοί πρίν ξαναχαθούμε και πάλι στα επιτελεία (άλλο ένα πρόβλημα που έθεσε ο κ Υφυπουργός) πάμε στις Μονάδες όσο όσο να γραψουμε χρόνο Δκσεως. Εκεί πάλι είμαστε πρόβλημα γιατί το να είσαι Ανθλγος-Λγος θέλει νιάτα και τρέξιμο και όλα πέφτουν σε αυτούς τους βαθμούς. Δεν μπορείς να ανταποκριθείς όταν είσαι στην ηλικία του Δκτη σου. Οπότε υπάρχει άνιση μεταχείριση εις βάρος των Αξκων της ΣΣΕ. Επίσης δεν γίνεται να πηγαίνουμε σχολείο Υπλγων-Λγων και να μας βάζουν τα γυαλιά οι εκ ΣΣΕ καθώς και λόγο ηλικίας διαβάζουν παραπάνω και έχουν περισσότερες γνώσεις. Πρέπει να υπάρχουν Υπξκοι αλλά να είναι ισχυρός ο θεσμός.
Για αυτό προτείνω:
α. Να γίνει Σώμα Υπξκων με εξέλιξη από Επχια μέχρι αυτή του Ανθστη αλλά με τρείς υποβαθμίδες (Ανθστης Α, Ανθστης Β, Υπασπιστης). Και απο τον Ανθστη Β να πηγαίνουν επιτελείς Μεραρχιών και πάνω).
β. Οι ΕΠΟΠ που θα προσληφθούν να έχουν βαθμούς από Δνεα έως Επχια και οι οποίοι να βγάζουν σχολή τύπου ΥΕΑ ή ενός χρόνου ΣΜΥ ώστε να είναι στρατικοποιημένοι. Και να είναι μόνο σε μάχιμες θέσεις.
γ. Να μειωθούν στο μισό οι εισακτέοι της ΣΣΕ και να αυξηθούν κατά 2/3 της ΣΜΥ, ώστε με τα χρόνια να τηρείται η πυραμιδα Αξκοι-Υπξκοι-Οπλιτες. Όχι όπως τωρα που είναι πολλοί Αξκοι, ελάχιστοι εώς μηδαμινοί Υπξκοι και πολλοί οπλιτες...
δ. Άλλα διακριτικά ο καθε θεσμός στη στολή, επίσης δεν θα υπάρχει θεσμός που να μπλέκεται με άλλον. πχ διαφορετικές προελεύσεις σε βαθμό αρα και άλλη μεταχείριση.
ε. Κατάργηση των Δοκίμων καθώς δεν προσφέρει τίποτα ένας κληρωτός ο οποίος μπορει να καλεστεί μετά από χρόνια και να αποδώσει σε θέση ενεργή στο στρατό. Μπορούν και οι υπάρχοντες. Δεν έχουν εμπειρία πόσο μάλλον τις γνώσεις να είναι Αξκοι...Ας κανουν τύπου ΛΥΒ να έχουμε δυνατούς σε μικρούς βαθμούς.
 στ. Μοντέλο όπως αστυνομία - λιμενικό - πυροσβεστική, μία σχολή Αξκων, μία Υπξκών, και οι ανάγκες μετά με προσλήψεις (που και αυτές καλό θα ήταν να είναι απο πανελλαδικές ώστε οι εισερχόμενοι να θέλουν να εργαστούν στο στρατό και όχι να μπαίνουν σε μεγάλη ηλικία λογο ανεργίας/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά