ΠΟΜΕΝΣ: Η Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη συνυπηρέτηση στελεχών με συζύγους εκπαιδευτικούς

      Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. σας ενημερώνει ότι έγινε αποδέκτης εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σε απάντηση σχετικού εγγράφου της Ομοσπονδίας μας https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/710-pomens-amesi-lysi-stin-synypiretisi-stelexon-e-d-me-syzygous-ekpaideftikoys, για το θέμα της συνυπηρέτησης στελεχών των Ε.Δ. με συζύγους Εκπαιδευτικούς.
      Η ανωτέρω απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού, δεν είναι ούτε ικανοποιητική ούτε σύννομη καθόσον δεν απαντώνται βασικά ερωτήματα που τέθηκαν με δεύτερο έγγραφο μας https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/777-pomens-synypiretisi-stelexon-ton-e-d-me-syzygous-ekpaideftikoys, παρά μόνο γίνεται αναφορά στη δυσχέρεια εφαρμογής του νόμου από μέρους της προαναφερόμενης Διεύθυνσης του Υπουργείου.
         Κατόπιν αυτού η Ομοσπονδία μας θα επανέλθει άμεσα με νεότερο έγγραφο της προς το Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, διεκδικώντας την πιστή εφαρμογή της ευεργετικής διάταξης του άρθρου 21Α του ν.2946/2001 όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 3 του ν.4553/2018 με σκοπό να:
       - Αποφεύγονται αντιπαραθέσεις, προστριβές και πιθανές δικαστικές διενέξεις μεταξύ Διοίκησης και διοικουμένων.
    - Προστατεύεται ο θεσμός της οικογένειας σύμφωνα με την επιταγή του άρθρου 21 του Συντάγματος και επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη αφοσίωση των στρατιωτικών, στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και ως επί το πολύ, η εύρυθμη, ομαλή και απόλυτη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία νομοθετικά προσδίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά