Οι Αμερικάνοι μας πουλάνε ελικόπτερα – Στα $600 εκ. το κόστος!





Γράφει ο Κώστας Αττίας

Mε φόντο την αναστάτωση στην περιοχή μας από την αγορά των Ρώσικων S-400 από την Τουρκία οι ΗΠΑ ενέκριναν για την χώρα μας την πώληση ελικοπτέρων αν και οι ίδιοι οι Αμερικάνοι λένε πως τα ελικόπτερα δεν θα αλλάξουν το ισοζύγιο ισχύος στην περιοχή.

Η αρμόδια αμερικανική υπηρεσία για τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων (DSCA) ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο πως το Κονγκρέσο ενημερώθηκε για την πιθανή πώληση στην Ελλάδα 7 ελικοπτέρων Sikorsky MH-60R (ROMEO) με τον εξοπλισμό τους και ανταλλακτικά (κινητήρες, ραντάρ, οπλικά, κτλ) αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού με συνολικό κόστος 600 εκατομμύρια δολάρια!

Οι Αμερικάνοι λένε πως η πώληση θα ενισχύσει την Αμερικανική εξωτερική πολιτική και τις ικανότητες του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας να υποστηρίζει ΝΑΤΟϊκές αποστολές και να παραμένει διαλειτουργικό με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Σύμφωνα πάντα με την αμερικανική πλευρά η χώρα μας θα αποκτήσει ικανότητες να αντιμετωπίσει μελλοντικές απειλές και σε ότι αφορά τις ανθυποβρυχιακές αποστολές.

Οι ίδιοι πάντως οι Αμερικάνοι λένε πως μόνα τους αυτά τα ελικόπτερα δεν θα αλλάξουν την ισορροπία στην περιοχή . Το συμβόλαιο της Ελλάδας θα υπογραφεί με την Lockheed Martin Rotary and Mission Systems χωρίς τα περίφημα ΑΩ (αντισταθμιστικά ωφελήματα) . Τονίζεται πάντως πως η πώληση δεν έχει «κλείσει» αλλά οι ανακοινώσεις γίνονται γιατί έτσι απαιτεί ο αμερικάνικος νόμος.

usay.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά