ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ: ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΝΟΤΗΤΑ



ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
Η συλλογική εκπροσώπηση στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, γεννήθηκε μέσα από την αδήριτη ανάγκη των Στρατιωτικών, να εκφράσουν ενωμένοι και με καθαρή φωνή τις απόψεις τους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο χώρο της εργασίας τους.
Από την αρχή της ενασχόλησης μου με την εκπροσώπηση των Στρατιωτικών, είχα ως προσωπικό στόχο και φιλοδοξία να αθροίσω τις δυνάμεις μου και την εμπειρία μου, με τις δυνάμεις και τις φωνές όλων των συναδέλφων μου, με σκοπό να αναδείξουμε την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μαζί, ώστε να διατηρούμε το αξιόμαχο του στρατεύματος.
Ως θιασώτης λοιπόν της συλλογικής εκπροσώπησης των στρατιωτικών και όχι ως συνδικαλιστής, δηλώνω ότι ο σκοπός αυτός υπηρετείται σήμερα από νέες φωνές που προστίθενται καθημερινά στις Ενώσεις των Στρατιωτικών και κατά συνέπεια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), καταθέτοντας προτάσεις, ιδέες και προβληματισμούς, έτσι ώστε να συνθέσουμε και να διαμορφώσουμε από κοινού με τα θεσμικά όργανα του Κράτους, ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον
Με όραμά μας ένα σύγχρονο στράτευμα, ξεκινήσαμε όλοι μαζί πριν από περίπου δύο χρόνια και οριοθετήσαμε μια νέα αρχή.  Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ιδρύσαμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), που αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί αφενός πυλώνα συσπείρωσης όλων των στρατιωτικών και αφετέρου ελπίδα υπεράσπισης του κάθε συναδέλφου στο δίκαιο αγώνα βελτίωσης των εργασιακών του συνθηκών, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
Στο ξεκίνημά αυτής της προσπάθειας μας, θέσαμε ως βασική μας αρχή την οργάνωση και λειτουργία μιας στιβαρής Ομοσπονδίας, με γερά θεμέλια η οποία θα έχει ως μοναδικό σκοπό, την υπεύθυνη και αποτελεσματική εκπροσώπηση των Ελλήνων Στρατιωτικών.
Και αρχή για εμάς αποτελούν οι αξίες μας και τα ιδανικά μας.
Αξίες της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, της ίσης αντιμετώπισης και των ίσων ευκαιριών για όλους, της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης. Αξίες της διαφάνειας της δικαιοσύνης της δημοκρατικής συμμετοχής.
Αξίες που μας ενώνουν.
Σήμερα γράφουμε όλοι μαζί την ιστορία στο βιβλίο της συλλογικής εκπροσώπησης των Στρατιωτικών. Όλοι εμείς καλούμαστε να αναλογιστούμε την ιστορικότητα των στιγμών και την ευθύνη που απορρέει από αυτό. Με σοβαρότητα υπευθυνότητα και πολύ δουλειά μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις, ο καθένας από εμάς μπορεί να διεκδικήσει το δικό του μερίδιο επιτυχίας στοχεύοντας στο κοινό καλό και το καλύτερο αύριο των Ελλήνων Στρατιωτικών, υπηρετώντας την ενότητα που αντιπροσωπεύει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) και ο Πρόεδρος της κ. Δημήτριος Ρώτας.
Με διχαστικές πρακτικές, κομματικές ή κατευθυνόμενες αντιπαραθέσεις, δημιουργία περιχαρακωμένων και ελεγχόμενων ομάδων, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και μεθοδεύσεις, δεν υπηρετείται  η ανάγκη για  ενότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις που είναι απαραίτητη για την ομαλή τους λειτουργία.
Αγαπητοί συνάδελφοι
Η συλλογική εκπροσώπηση των Στρατιωτικών δεν έχει ανάγκη από επίδοξους φεουδάρχες και εξουσιομανείς λάτρεις.
Όλοι όσοι ονειρεύονται ενδεχομένως ομφάλιους λώρους  χειραγώγησης της συλλογικής εκπροσώπησης των Στρατιωτικών, δημιουργώντας φέουδα, βιλαέτια και σατραπείες, πλανώνται πλάνην οικτράν.    
    Προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι και υλοποιούμε τους στόχους μας κλείνοντας τα αυτιά μας στις σειρήνες που υπηρετούν το διαίρει και βασίλευε και απεργάζονται τρόπους ελέγχου και φαλκίδευσης της συλλογικής εκπροσώπησης των Στρατιωτικών.
Με όραμά μας ένα σύγχρονο στράτευμα, αποφασίζουμε σήμερα όλοι μαζί να προασπίσουμε το κοινό σημείο που μας ενώνει:
Τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας

   Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης
Αντιπρόεδρος Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πρόεδρος Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά