Το νέο Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στη Λαμία

Το νέο Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στη Λαμία

Με κάθε επισημότητα εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 21 Απριλίου, από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Νικόλαο, το Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Όθωνος 47 στη Λαμία.
Στην καρδιά της Ελλάδας, στη Λαμία, όπου σύγχρονοι ήρωες έχουν δώσει το αίμα τους για την ελευθερία και την πρόοδο της χώρας, γεννήθηκε η ιδέα ενός Μουσείου που θα περιγράψει στους νεότερους ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας.
Στόχος, όπως ανέφερε και στη σύντομη ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ευθύμιος Καραΐσκος που ήταν εκ των εμπνευστών της ιδέας, να αποτελέσει παράρτημα του περίφημου Πολεμικού Μουσείου, εκπρόσωποι του οποίου παραβρέθηκαν στην τελετή.
Συγκεκριμένα, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Β’ Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Καμνής.
Επίσης για το νέο Μουσείο και για το καμάρι της Ρούμελης Αθανάσιο Διάκο, μίλησε η εκπρόσωπος της Ένωσης Φιλολόγων Φθιώτιδας Μαρία Βε.
Δείτε ένα απόσπασμα από την τελετή εγκαινίων του Νέου Μουσείου Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας:
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση που να σημειώσουμε ότι ήταν στο πλαίσιο της τοπικής εορτής «ΔΙΑΚΕΙΑ 2019»:
lamiareport
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά