ΠΟΜΕΝΣ με ΥΠΕΚΑ δίνουν λύση στη μάχιμη πενταετία
Την Πέμπτη 18-04-2019 ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτριος Ρώτας και ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών-Νομικών θεμάτων ΠΟΜΕΝΣ και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΕΦΚΑ των Ε.Δ. και Σ.Α. Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου, είχαν επίσημη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Κύριο Αναστάσιο Πετρόπουλο, συνοδευόμενο από τη Γ.Γ. κα. Στέλλα Βρακά.
Θέμα εκτός των άλλων αποτέλεσε το άρθρο 11 του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΘΑ που αφορά στην αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας αλλά και η από 08-06-2018 ερμηνευτική εγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ για τον τρόπο της αναγνώρισης των χρόνων αυτών.
Ειδικότερα μετά την συμβολή της ΠΟΜΕΝΣ προτάθηκε από τον κ. Υφυπουργό στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ να αναφέρει οτι πέρα από τις Μονάδες και Υπηρεσίες που καλύπτουν την μάχιμη πενταετία προσμετράται αυξημένος στο διπλάσιο ή τριπλάσιο μέχρι πέντε (5) χρόνια και ο χρόνος υπηρεσίας σε Μονάδες ή Υπηρεσίες, ανεξαρτήτως γεωγραφικού περιορισμού, στις οποίες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υπηρετήσει ασκώντας καθήκοντα της ειδικότητάς τους. Με αυτή τη βελτίωση επιτυγχάνεται η εξίσωση όλων των εν ενεργεία στελεχών στο δικαίωμα της μάχιμης 5ετίας.  
Επιπλέον επιτεύχθησαν και πολλές άλλες βελτιώσεις στην υπό έκδοση συμπληρωματική ερμηνευτική εγκύκλιο που όπως μας γνώρισε ο κ.Υφυπουργός θα δημοσιευθεί την προσεχή εβδομάδακαι για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να εμβαθύνουμε περισσότερο.
Τα καλύτερα έρχονται για όλους.
Θεωρούμε οτι η πρώτη συνάντηση της ΠΟΜΕΝΣ με τον κ.Υφυπουργό στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και τον ευχαριστούμε, όπως και την Γεν. Γραμματέα του κα. Βρακά.            
Τέτοιες συναντήσεις λύνουν προβλήματα  και προάγουν το θετικό κλίμα μεταξύ του Κρατικού Μηχανισμού και των Θεσμικών Εκπροσώπων των εργαζομένων.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά