ΥΠΕΘΑ: αφαιρέθηκε η φωτό με την τούρκικη σημαία



Σχετικά με υποβρύχια  φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και  φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια  της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό.

Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας. 


η επιμαχη φωτο

---

ακολουθεί άρθρο από το protothema

Τούρκοι δύτες από το ναρκαλιευτικό «Akçakoca» συμμετείχαν στην ελληνική άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη» όπου είχε προσκληθεί και η μόνιμη δύναμη ναρκοπολέμου του ΝΑΤΟ και φωτογραφήθηκαν με τουρκική σημαία εντός ελληνικών χωρικών υδάτων!


Σε «χοντρή» πρόκληση με την κάλυψη του ΝΑΤΟ προχώρησε η Τουρκία με δύτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού να φωτογραφίζονται με την τουρκική σημαία στο βύθο του κόλπου της Σούδας και τη Διοικήση των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ να κάνει retweet στον επίσημο λογαριασμό της των προκλητικών φωτογραφιών που ανήρτησε πρώτα το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί «χοντρή» προβοκάτσια από το γραφείο τύπου της Διεύθυνσης Ναυτικών Δυνάμεων της βορειοατλαντικής συμμαχίας με την ελληνική πλευρά να έχει ήδη κάνει κινήσεις διαμαρτυρίας.

flashnews-simer1


Μετά το σάλο που προκλήθηκε, μάλιστα, από τον λογαριασμό @NATO_MARCOM η επίμαχη ανάρτηση έχει αφαιρεθεί.

Το θέμα απασχολεί ήδη το ΝΑΤΟ με τους επιτελείς να αναζητούν ποιος από το γραφείο τύπου της εν λογω Διεύθυνσης έκανε την προβοκατόρικη ανάρτηση με την ελληνική πλευρά να είναι έτοιμη να κάνει επίσημο διάβημα στη συμμαχία.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι στον επίμαχο λογαριασμό αναρτήθηκαν οι φωτογραφίες μόνο των Τούρκων δυτών με τη σημαία της χώρας τους στο βυθό της Σούδας, καθώς δεν αποτέλεσε κάποια συντονισμένη κίνηση των συμμετεχόντων από τις άλλες χώρες που αποτελούν τη νατοική δύναμη SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2), δίνει στην κίνηση αυτή χαρακτηριστικά προβοκάτσιας.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν αρχικά σε tweet του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας και αναδημοσιεύτηκαν από τον λογαριασμό της Διεύθυνσης Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ:

Την άσκηση «Αριάδνη» διοργάνωσε η Ελλάδα ως μέρος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών του ΝΑΤΟ-2 (SNMCG-2), στο διάστημα 14-21 Μαρτίου και στο πλαίσιό της στο διάστημα απο 14 έως 17 Μαρτίου, κατέπλευσαν στον κόλπο της Σούδας αρκετά πολεμικά σκάφη της Νατοικής δύναμης SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2) μεταξύ των οποίων και το τουρκικό ναρκαλιευτικό TCG Akçakoca από το οποίο βούτηξαν οι Τούρκοι δύτες που άνοιξαν την τουρκική σημαία.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά