ΠΟΜΕΝΣ: ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ




Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), κατόπιν της (β) σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ), σας γνωστοποιεί τον έντονο προβληματισμό των συναδέλφων Στρατιωτικών που υπηρετούν στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, λόγω της επικείμενης μεταστάθμευσης του Σχηματισμού.
2. Οι συνάδελφοι στρατιωτικοί της παραπάνω Μονάδας, βρίσκονται αντιμέτωποι με πληθώρα αναπάντητων ερωτημάτων σχετικών με την επικείμενη μετακίνηση. Παραμένουν ανενημέρωτοι για το χρόνο υλοποίησης της μεταστάθμευσης, την τύχη των υποβληθεισών επιθυμιών προτίμησης φρουράς και την τύχη των στελεχών ειδικής μεταθετικότητας, στοιχεία που έχουν άμεσο αντίκτυπο στον οικογενειακό τους προγραμματισμό και προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία.
3. Σεβόμαστε πλήρως την εκπλήρωση της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο απαιτούμε τον αντίστοιχο σεβασμό, από πλευράς Υπουργείου, προς τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους πεπεισμένοι ότι ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί παράμετρο σταθερότητας για την επιτυχή έκβαση του σχεδιασμού.
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
4. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) ζητεί την ενημέρωση του Σχηματισμού από τη Διεύθυνση Μόνιμου Προσωπικού (ΔΙ.ΜΟ.Π) παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματισμό μεταθέσεων, καθώς επίσης και:
    α.   Την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταστάθμευσης του Σχηματισμού έως την 31 Ιουλ 19, σεβόμενη τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας.
    β.   Την επανυποβολή του εντύπου Φρουρών προτίμησης τακτικών μεταθέσεων έτους 2019, από τα στελέχη του Σχηματισμού προκειμένου να τύχουν ίσης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, των Ενόπλων Δυνάμεων.
    γ.   Τη δυνατότητα σε στελέχη ειδικής μεταθετικότητας [Ελαφράς Υπηρεσίας (Ε.Υ), Υπηρεσίας Γραφείου (Υ.Γ), μονογονεϊκές οικογένειες, Στελέχη με σύζυγο ή τέκνα με αναπηρία άνω του 67%, Στελέχη που επιμελούνται άτομο με αναπηρία άνω του 67%, οι πολύτεκνοι, οι γονείς τριών (3) τέκνων, οι πάσχοντες από ανίατα ή δυσίατα νοσήματα] να συμπεριληφθούν στις έκτακτες μεταθέσεις, έτσι ώστε να αιτηθούν εφόσον επιθυμούν την παραμονή τους στην φρουρά που υπηρετούν ή τη μετακίνηση τους σε όμορη περιφερειακή ενότητα εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό.
    δ.   Τη συμπερίληψη των στελεχών που τα τέκνα τους τον Σεπ 19 θα φοιτήσουν στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου, στις έκτακτες μεταθέσεις δίνοντας τους τη δυνατότητα παραμονής τους στην Φρουρά που υπηρετούν ή τη μετακίνηση τους σε όμορη περιφερειακή ενότητα εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό.
    ε.    Τη συνυπηρέτηση των στελεχών με συζύγους που υπηρετούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στον ίδιο Δήμο ή σε απόσταση κάτω των 20 χλμ (κατ΄ αντιστοιχία με  την πρόσφατα ψηφισμένη τροπολογία για την συνυπηρέτηση των Στρατιωτικών με συζύγους εκπαιδευτικούς).
    στ. Την εξέταση της κατ’ εξαίρεσης στέγασης ή της αυξημένης πριμοδότησης των στελεχών που θα ακολουθήσουν την Μονάδα στη μεταστάθμευση, στα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ της Φρουράς.
5. Επιπρόσθετα καλούμε τους Βουλευτές όλων των κομμάτων να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να αναδείξουν σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας τα ανωτέρω προβλήματα, συμβάλλοντας με την στάση τους στην αποκατάσταση των αδικιών που υπόκεινται επανειλημμένα οι Στρατιωτικοί.
6. Εισηγητές θέματος:
    Τομεάρχες Μέριμνας Προσωπικού: Τχης(ΔΒ) Πέτρος Μούστος, τηλ. 6936 158679,  Λγος (ΔΒ) Απόστολος Βλαστουδάκης, τηλ. 6936 552962.
7. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά