Τουρκία: Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» δεν αποτελεί απειλή

Τουρκία: Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» δεν αποτελεί απειλή© naftemporiki.gr Τουρκία: Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» δεν αποτελεί απειλή
 Η  άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»  δεν αποτελεί μια δραστηριότητα που έχει στόχο να απειλήσει τις γειτονικές χώρες, αναφέρουν πηγές ασφαλείας τις οποίες επικαλούνται τουρκικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είχε ενημερώσει την Ελλάδα από τον Δεκέμβριο για την άσκηση στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Αναφέρουν ακόμη ότι στόχος είναι να διασφαλιστούν οι κοινή στόχοι του ΝΑΤΟ. 
 Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μια σημαντική ιδιαιτερότητα της άσκησης είναι ότι ήταν ανοιχτή στον Τύπο και πως 50 δημοσιογράφοι τουρκικών αλλά και ξένων μέσων ενημέρωσης παρακολούθησαν την άσκηση από κοντά. 
 Οι ίδιες πηγές ασφαλείας υπογράμμισαν ότιαντίθετα με το τιμεταδόθηκε από ένα μέρος του ξένου Τύπου, η άσκηση δεν αποτελεί μια άσκηση που έχει στόχο την απειλή και πωςη Τουρκία σκοπεύει να συμβάλει στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής και τους κοινούς στόχους του ΝΑΤΟ. 
 Τέλος, επεσήμαναν πως «κάθε χώρα κάνει αυτές τις ασκήσεις για να αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις της και να δοκιμάσει τα συστήματά της. Η "Γαλάζια Πατρίδα" πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου». 
   naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΚΥΠΕ   
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά