Μήνυμα ΠΟΜΕΝΣ για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

  Η 25η Μαρτίου 1821 έχει καθιερωθεί στην συνείδησή μας ως η κορυφαία πράξη «εθνικής παλιγγενεσίας»! Με την Επανάστασή του, το Έθνος μας διεκδίκησε την πολιτική και ιστορική του ύπαρξη, αντιμετωπίζοντας αφενός το μένος μιας παρηκμασμένης αυτοκρατορίας και αφετέρου την αντίθεση της «Ιερής Συμμαχίας» των χριστιανικών υπερδυνάμεων των αρχών του 19ου αιώνα, οι οποίες, για δικούς τους εσωτερικούς λόγους αντιτάσσονταν εχθρικά έναντι κάθε μορφής εθνικής αυτοδιάθεσης των λαών.
            Το ελληνικό Έθνος, υπό τις επιρροές του Γαλλικού Διαφωτισμού, της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ αλλά και της Γαλλικής Επανάστασης, απέκτησε αυτοσυνειδησία, κινήθηκε κόντρα σε κάθε αντίθετη βούληση για το μέλλον του και διεκδίκησε το αδιανόητο. Την ανεξαρτησία του!
            Σήμερα, τιμούμε όλους εκείνους που έγραψαν ιστορία. Όλους εκείνους που έθεσαν το εθνικό συμφέρον πιο πάνω από τις επιταγές των ισχυρών της εποχής τους. Όλους εκείνους που μας έδωσαν Πατρίδα και όλα τα αγαθά που απολαμβάνει ένα ανεξάρτητο Κράτος : Ελευθερία, Αυτοδιάθεση, Δημοκρατία, Ανεξιθρησκία, Ισότητα, Ισονομία και τόσα άλλα!
            Το μήνυμα το οποίο πρέπει να κοινωνήσουμε είναι ότι η επιτυχία της Επαναστάσεως στηρίχθηκε στο εθνικό φρόνημα, στην συνεννόηση, στην συνεργασία και στην ενότητα του Έθνους μας. Αυτό το μήνυμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Πέρα και πάνω από ιδεολογίες και ιδεοληψίες!
           
            Χρόνια Πολλά Ελληνίδες και Έλληνες!
            Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά