Σχολείο Στρατιωτικών Παρατηρητών Ηνωμένων Εθνών 2019

   Την 26η Μαρτίου 2019 ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Σχολείο Στρατιωτικών Παρατηρητών του ΟΗΕ στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ.
   Σε αυτό το σχολείο, διάρκειας 3 εβδομάδων, συμμετέχουν 28 σπουδαστές από 9 χώρες (Βραζιλία, Γαλλία, Ελλάδα, Κατάρ,  Κύπρος, Δημοκρατία του Κογκό, Λιθουανία, Πακιστάν και Σλοβακία).
   Τον πολυεθνικό χαρακτήρα του σχολείου ενίσχυσε ιδιαίτερα η παρουσία 4 εξωτερικών εκπαιδευτών από την Βοσνία, Ουγγαρία, Σερβία και Φιλανδία.
   Οι σπουδαστές του Σχολείου Στρατιωτικών Παρατηρητών ΟΗΕ, Έλληνες και Αλλοδαποί, προερχόμενοι από τις ΕΔ, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και ιδιώτες, θα παρακολουθήσουν 60 περιόδους θεωρητικών και πρακτικών αντικειμένων, κατά τις οποίες θα αναπτυχθούν λεπτομερώς βασικά θέματα που αφορούν τον ΟΗΕ, τις επιχειρήσεις που διεξάγει καθώς και τα καθήκοντα των παρατηρητών του ΟΗΕ. Επιπλέον οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ΤΑΜΣ «Blue Shield», όπου θα εξεταστούν επεισόδια στα οποία μπορεί να συμμετάσχει ένας στρατιωτικός παρατηρητής του ΟΗΕ.
   Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα οι εκπαιδευόμενοι θα συμμετάσχουν επιπλέον και σε μια σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν ιδιαίτερα σημαντικούς χώρους όπως το Οχυρό «Ρούπελ», και το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
   Το ΠΚΕΕΥΕ καλοσωρίζει τους σπουδαστές και τους εύχεται καλή εκπαίδευση.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά