Αποστολάκης: Η ΕΑΑΣ ζήτησε να αναβληθεί η εκδήλωση για την Μακεδονία!




Νέα δεδομένα βάζει η απάντηση που έδωσε στην Βουλή ο ΥΕΘΑ, Ναύαρχος ε.α. Ε. Αποστολάκης για την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο για την Μακεδονία η οποία όπως είναι γνωστό τελικά δεν έγινε.
Θυμίζουμε πως για το θέμα η ΕΑΑΣ την 31η Ιανουαρίου είχε σημειώσει σε ανακοίνωση της πως το Πολεμικό Μουσείο αρνήθηκε να δώσει την αίθουσα και έλεγε:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ σε συνεδρία του, συζήτησε με δικαιολογημένη απορία και έντονο προβληματισμό ,την άρνηση του Πολεμικού Μουσείου να διαθέσει το αμφιθέατρο ,για πραγματοποίηση εκδήλωσης στις 29 Ιανουαρίου 2019.
Συναφώς ομόφωνα , μετά την περίεργη την τελευταία στιγμή άρνηση της εκδήλωσης με θέμα ΄΄ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ΄΄ απεφάσισε , να αναπτύξει πρωτοβουλίες για πραγματοποίηση της υπόψη εκδηλώσεως ,σε χρόνο και τόπο που θα καθορισθεί με τους ίδιους συντελεστές και πιθανή πρόσκληση νέων για συμμετοχή.
Τώρα ο ΥΕΘΑ λέει κάτι διαφορετικό, και φυσικά αναμένεται η ανταπάντηση της ΕΑΑΣ η οποία ήδη «βράζει» μετά την συνάντηση του ΥΕΘΑ μόνο με τις ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ. Δείτε και την απάντηση του Ε. Αποστολάκη που υποστηρίζει τώρα πως η απόφαση ήταν της ΕΑΑΣ:
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Θεόδωρος Καράογλου με θέμα «Απαγόρευση εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου από τη διοίκηση του Πολεμικού, τα ακόλουθα: Την 10η Ιανουάριου 2019 η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού (ΕΑΑΣ) ζήτησε από το Πολεμικό Μουσείο τη δέσμευση του αμφιθεάτρου «Ιωάννης Καποδίστριας» για τη διοργάνωση εκδήλωσης για τη Μακεδονία. Ουδεμία σχετική επικοινωνία έγινε με την ένωση «International Hellenic Association». Σε επικοινωνία που ακολούθησε μεταξύ της ΕΑΑΣ και του Μουσείου την παραμονή της εκδήλωσης, λόγω της επικαιρότητας και της γενικότερης έκτασης του θέματος, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σημαντικά ζητήματα ασφάλειας, τόσο ως προς τους συμμετέχοντες όσο και ως προς το προσωπικό και τα εκθέματα του μουσείου. Για τον λόγο αυτό η ΕΑΑΣ ζήτησε την αναβολή της εκδήλωσης.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 
peiraxtiri.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά