ΠΟΜΕΝΣ: Δωρέαν Μετακινήσεις Στρατιωτικού προσωπικού. Λύση Υπάρχει !!

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
  1.  Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), πραγματοποίησε πρόσφατα εποικοδομητική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Βούρδα και την Διευθύντρια του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καμπά.
         
  1.  Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν αγανάκτησης και προβληματισμού των συναδέλφων, λόγω της στασιμότητας των δίκαιων αιτημάτων μας για δωρεάν μετακίνηση με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, αλλά και την ελεύθερη διάβαση από τους σταθμούς διοδίων της περιοχής μας κατά την μετάβαση μας, από και προς τον χώρο εργασίας μας, όπως αυτά (αιτήματα), αναλύθηκαν και αιτιολογήθηκαν επαρκώς με το σχετικό έγγραφο της Ομοσπονδίας μας (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/455-pomens-eleytheri-dielefsi-stratiotikon-apo-stathmoys-diodion ).
  1. Κατόπιν λοιπόν, της εμφανής διάθεση από πλευράς Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για συνεργασία στη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, η ΠΟΜΕΝΣ προτείνει την συνεργασία των δύο Υπουργείων με σκοπό το αμοιβαίο όφελος.
         Συγκεκριμένα προτείνουμε:
         α. Τη δωρεάν μετακίνηση όλων των Στρατιωτικών με τα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.), με την επίδειξη των στρατιωτικών δελτίων ταυτότητας,  καθώς και με την χορήγηση προσωποποιημένης κάρτα μετακίνησης (AthenaCard) για τα μέσα μεταφοράς του ΟΑΣΑ και κάρτα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ και άλλων Οργανισμών, όπως ακριβώς εφαρμόζεται για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, των Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών, το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος (μόνιμοι και πυροσβέστες 5ετους υποχρέωσης) και το ένστολο προσωπικό και Δοκίμων του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
         β. Την ελεύθερη διέλευση των Στρατιωτικών από τους Σταθμούς Διοδίων των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Σερρών, Καβάλας (υπό κατασκευή) και αλλού, μέσω της έκδοσης ειδικής εκπτωτικής κάρτας, ώστε να μην χρεώνεται η διέλευση από τα διόδια κατά τον χρόνο μετάβασης τους προς τις Μονάδες που υπηρετούν και της επιστροφής τους στον τόπο κατοικίας τους. Λόγω του ότι οι σταθμοί διοδίων υπάγονται στο ΤΑΙΠΕΔ, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, να αξιολογήσει το ενδεχόμενο ανάληψης τμήματος (μέρους) του αντιτίμου των διοδίων. 
         γ. Την παραχώρηση μετά από σχετική αξιολόγηση από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, μη εκμεταλλευόμενων χώρων και εγκαταστάσεων (πχ εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα) στο Υπουργείο Υποδομών, με σκοπό την αξιοποίηση - εκμετάλλευσή τους για σκοπούς υποστήριξης των υπηρεσιακών του αναγκών (δημιουργία αμαξοστασίων και συνεργείων συντήρησης, στάθμευση λεωφορείων κλπ), ως αντισταθμιστικό όφελος.
         δ. Την αλληλοϋποστήριξη των δύο Υπουργείων τόσο σε θέματα τεχνογνωσίας και συνεκπαιδεύσεων προσωπικού ειδικότητας οδηγού, μηχανικών κλπ, όσο και διάθεσης κατάλληλου εξοπλισμού εξυπηρέτησης των οχημάτων τους.
        Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,
  1.  Οι παραπάνω προτάσεις της Ομοσπονδίας μας, ανακουφίζουν τον ήδη βεβαρυμμένο οικονομικό προϋπολογισμό των στρατιωτικών, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούν πόρους και δυναμικό και για τα δύο Υπουργεία. Για τον σκοπό αυτό προτείνουμε, την σύσταση ομάδας εργασίας αποτελούμενη από προσωπικό που θα ορίσουν τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Υποδομών και Μεταφορών, προσωπικό των Γενικών Επιτελείων και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), για την επεξεργασία τους και την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης.
  1.  Χειριστής θέματος: Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού, Επισμηναγός Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
  
Δημήτριος Ρώτας
Επγός (ΥΔΚ)
Γεώργιος Θεοδώρου
Λγος (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά