Δήμος Βόλου: Απαίτηση της κοινωνίας να παραμείνει η Ταξιαρχία

Την απαίτηση της κοινωνίας του Βόλου να παραμείνει η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο στρατόπεδο Γεωργούλα εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή του Βόλου, που καλεί τις υφυπουργούς και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «να αρθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, να παραμερίσουν τις σκοπιμότητες που τους οδηγούν να θέτουν τα αγαθά που αποκτούν από τη νομή της εξουσίας υπέρ αυτών της πόλης και των πολιτών και να αντισταθούν, έστω και για μια φορά, στις επώδυνες μεθοδεύσεις σε βάρος της περιοχής μας».
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Με ιδιαίτερες, δήθεν απόρρητες για εθνικούς λόγους, ενημερώσεις και με την τακτική του σαλαμιού, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί στη διάλυση του στρατοπέδου Γεωργούλα, στη Νέα Ιωνία, αδιαφορώντας για τα μείζονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που θα έρθουν να προστεθούν σε μια περιοχή που ήδη υποφέρει (και) από τις δικές της επιλογές.
Η αυριανή σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου προφανώς οι μετέχοντες βουλευτές και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας απλώς θα ενημερωθούν για την ειλημμένη, και ήδη κρυφίωςυλοποιούμενη σταδιακά, απόφαση μεταφοράς της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, δείχνει και το μέγεθος της περιφρόνησης και της υποτίμησης των πολιτών του Βόλου και ευρύτερα της Μαγνησίας από τα υπουργικά και κοινοβουλευτικά στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που το μόνο μέλημά τους είναι να υπακούν πειθήνια στις εκάστοτε εντολές για να διατηρούν τα προνόμιά τους, αδιαφορώντας πλήρως για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα μιας ολόκληρης κοινωνίας, που θα στερηθεί ενός σημαντικού, για την αξιοπρεπή επιβίωσή της, πόρου, που πρόχειρα υπολογίζεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Ασφαλώς ουδείς θα τολμούσε, αν δεν ήταν καταγεγραμμένες και δημοσιοποιημένες οι αντιρρήσεις ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων για τη συγκεκριμένη επιλογή της μεταφοράς και απομάκρυνσης της Ταξιαρχίας, να εκφράσει αντίθετη άποψη σε μια απόφαση που αφορά τον κρίσιμο τομέα της Εθνικής Αμυνας. Επειδή, όμως, και η σκοπιμότητα και η ορθότητα της αμφισβητείται από ειδικούς, αλλά και επειδή επιλέγεται η συνήθης κουτοπόνηρη λογική της παραπλάνησης και εξαπάτησης των πολιτών, ζητούμε να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή υλοποίησης του συγκεκριμένου σχεδιασμού.
Καλούμε τις δύο υφυπουργούς και τους άλλους δύο βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ να αρθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, να παραμερίσουν τις σκοπιμότητες που τους οδηγούν να θέτουν τα αγαθά που αποκτούν από τη νομή της εξουσίας υπέρ αυτών της πόλης και των πολιτών και να αντισταθούν, έστω και για μια φορά, στις επώδυνες μεθοδεύσεις σε βάρος της περιοχής μας.
Νεφελώδη, αόριστα και εν τέλει απατηλά επιχειρήματα, περί δήθεν αξιοποίησης του στρατοπέδου με Πανεπιστημιακές σχολές, εστίες και άλλες χρήσεις ή με την αντικατάσταση της Ταξιαρχίας με άλλες μονάδες, δεν πείθουν κανένα, αφού είναι εξόφθαλμο ότι για μια σειρά αντικειμενικούς λόγους, πρωτίστως οικονομικούς, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν. Όσοι τα χρησιμοποιούν συνειδητά ή ασυνείδητα γίνονται συνεργοί της εξαπάτησης των πολιτών του Βόλου και της Μαγνησίας.
Καλούμε και τους υποψήφιους για το Δήμο Βόλου να τοποθετηθούν υπεύθυνα, καταθέτοντας συγκεκριμένες και μετρήσιμες,ως προς το χρόνο και το σκότος υλοποίησης, προτάσεις, άλλως ας στηρίξουν τη δική μας απαίτηση, που φρονούμε ότι είναι κοινή με αυτή της συντριπτικής πλειονότητας της κοινωνίας για άμεση διακοπή της διαδικασίας απομάκρυνσης και της παραμονής του στρατοπέδου
volosday.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά