Δικάζονται δύο άτομα για το έλλειμμα σε στρατιωτική μονάδα της Ρόδου

Η υπόθεση ελλείμματος ποσού ύψους 220.000 ευρώ που είχε εντοπιστεί πριν από πέντε χρόνια σε στρατιωτική μονάδα της Κω, πρόκειται να απασχολήσει, στην προσεχή του συνεδρίαση, το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί τον Απρίλιο του 2014 και για την οποία είχε εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην οποία αναφέρονταν ότι «στην Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ στη νήσο Κω, ύστερα από έλεγχο στο Κεντρικό Ταμείο διαπιστώθηκε χρηματικό έλλειμμα.

Για το συμβάν διενεργήθηκε έρευνα από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα διεξήχθη σε επίπεδο ΓΕΣ, επισταμένη διοικητική έρευνα για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών.


Το έλλειμμα υπολογίζεται σε  200 χιλιάδες και σύμφωνα  με πληροφορίες από το νησί ο υπεύθυνος του ταμείου έλειπε με άδεια. Μόλις επέστρεψε (την προηγούμενη ημέρα) διαπίστωσε ότι έλειπε από το ταμείο το ποσό των 200 χιλιάδων.

Για την υπόθεση έγινε έρευνα από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα διεξήχθη σε επίπεδο ΓΕΣ, επισταμένη διοικητική έρευνα για την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών. Ύποπτος ήδη έχει εντοπιστεί» ανέφερε η ανακοίνωση.

Πράγματι από την έρευνα των διωκτικών αρχών προέκυψε ότι ως υπεύθυνοι για το έλλειμμα των 220.000 ευρώ φέρονται να είναι ο 41χρονος  στρατιωτικός που υπηρετούσε στη συγκεκριμένη μονάδα και ο 35χρονος φίλος του πρώην στέλεχος  του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για τον 41χρονο: πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχα προξενηθείσα ζημία άνω των 150.000 ευρώ, αλλά και απάτη σε βάρος του δημοσίου με όφελος άνω των 150.000 ευρώ, ενώ ο 35χρονος κατηγορείται για απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές.

Στη συνέχεια, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου και οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για να λογοδοτήσουν για τις παραπάνω κατηγορίες.

Η δίκη θα γίνει στις 21 Μαρτίου 2019, ενώ οι δύο άνδρες μετά τις απολογίες τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ ο 35χρονος κατέβαλε και εγγύηση ποσού 3000 ευρώ.
rodiaki
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά