ΠΟΜΕΝΣ: Επιτέλους θα βρεθεί λύση με τα HOT-SPOT;

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί.
  1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), με αφορμή το σοβαρό περιστατικό αναίτιας ένοπλη επίθεσης από μετανάστη, σε στρατιωτικό προσωπικό που εκτελούσε άοπλη υπηρεσία, στο κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών “Κατσικά”, εκφράζει την αγανάκτησή και τον έντονο προβληματισμό της. Ένα συμβάν που η κατάληξη του θα ήταν τραγική, εάν δεν υφίστατο ο υψηλός επαγγελματισμός του συναδέλφου μας Γ.Σ. που υπηρετεί στον 8ο Λόχο Μηχανικού (και εκτελούσε την υπηρεσία επόπτη) και η μετέπειτα επέμβαση της αστυνομίας.
  1. Ως Ομοσπονδία, έχουμε τονίσει επανειλημμένως πως η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα εν λόγω κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών, εμπεριέχει πολλαπλούς κινδύνους και εκφεύγει των αρμοδιοτήτων και της αποστολής μας. Τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, θεσμικά εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα άλλων κρατικών φορέων, που διαθέτουν κατάλληλο προσωπικό, μέσα, εμπειρία και τεχνογνωσία. Η άοπλη παρουσία μας στον χώρο, απέναντι σε οπλισμένους πολλές φορές μετανάστες, ελλοχεύει κινδύνους για την σωματική μας ακεραιότητα.
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί.
  1. Ως πότε θα χρησιμοποιείται ο Έλληνας στρατιωτικός ως μέσο επίλυσης των προβλημάτων που δημιούργησε η πολιτική διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος? Ως πότε θα στερούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις τις υπηρεσίες των πολύτιμων στελεχών της? Ως πότε οι συνάδελφοι μας θα απέχουν από την απαραίτητη στρατιωτική εκπαίδευσή που επιβάλλει η επιχειρησιακή αποστολή των Μονάδων τους για να συμμετέχουν σε ξένα ως προς την αποστολή τους αντικείμενα και ως πότε θα διακινδυνεύουν άοπλοι τις ζωές τους υπερασπιζόμενοι τη δική σας αναποτελεσματικότητα?
  1.  Σας υπενθυμίζουμε ότι, η αποστολή μας είναι η προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας και εκεί πρέπει να μείνουνε εστιασμένοι και απερίσπαστοι. Ζητούμε για άλλη μία φορά, την άμεση απεμπλοκή μας από τις παραπάνω δομές φιλοξενίας, επισημαίνοντας ότι οποιοδήποτε περιστατικό βίας, που θα προκύψει εφεξής ως αποτέλεσμα της σημερινής απαθούς στάσης σας και θα στρέφεται κατά της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων μας, θα σας καθιστά συνυπεύθυνους.
  1.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά