Παρουσία ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη στο Μνημόσυνο Πεσόντων Ναυτικής Αεροπορίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τους Πεσόντες Ναυτικής Αεροπορίας, που πραγματοποιήθηκε στη Μοίρα Ελικοπτέρων Ναυτικού στον Μαραθώνα Αττικής. Στη τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης.
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε χαιρετισμό ως ακολούθως:
 
«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας σε αυτή την εκδήλωση μνήμης.
 
Σήμερα είναι μια μέρα συγκίνησης για όλους όσους είμαστε εδώ: Τις οικογένειες των πεσόντων, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τους Διοικητές και στελέχη που υπηρέτησαν στην Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού.

 Είμαστε όλοι εδώ για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους πεσόντες ήρωες των ελικοπτέρων του Πολεμικού μας Ναυτικού. 

Είναι συνάμα εθνικό χρέος να αποδώσουμε τον προσήκοντα σεβασμό σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Η αυτοθυσία τους είναι οδηγός, ηθική και ιερή παρακαταθήκη. Έχοντας αυτήν ως φάρο και πυξίδα, συνεχίζουμε την προσπάθεια για χαλύβδωση της εθνικής μας κυριαρχίας. Γι’ αυτήν αγωνίστηκαν και έπεσαν ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Έκτορας Γιαλοψός, ο Αναστάσιος Τουλίτσης, ο Κωνσταντίνος Πανανάς, ο Ελευθέριος Ευαγγέλου, αλλά και όλοι όσοι στο παρελθόν έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ.

Σ’ αυτούς είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα. Σ’ αυτούς τους σπουδαίους Έλληνες, Ναυτικούς και συνάμα Αεροπόρους. Παράλληλα, είναι μια ημέρα αναφοράς, τιμής και αναγνώρισης συνολικά για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που αφοσιωμένες στο καθήκον τους είναι εγγυήτριες της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, για να μπορούν όλοι οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. 

Με το αξιόμαχο του αμυντικού μας συστήματος, παραμένουμε εξωστρεφείς και προβάλλουμε τη σημαία της χώρας, όπου και αν αυτό απαιτηθεί. Ανυψώνουμε το διεθνές μας κύρος και αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια εποχή αλλαγών και σε μια περιοχή που κυριαρχείται από ρευστότητα.

Είναι μία διαπίστωση, η οποία θεμελιώνεται στην ιστορική μας πορεία, στη γεωπολιτική μας θέση και στις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται παντού, από το Ορμένιο ως τη Γαύδο και από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, 365 ημέρες το χρόνο, δίνοντας καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για να εκτελέσουν την αποστολή που ο ελληνικός λαός τις έχει αναθέσει.

Αγαπητοί συγγενείς των ηρώων,

Η απώλεια των αγαπημένων σας προσώπων αποτελεί ένα διαχρονικό μήνυμα για όλους του Έλληνες.  Ένα μήνυμα πίστης, αφοσίωσης και αγάπης για την πατρίδα. Η θυσία τους φωτίζει και καθοδηγεί το καθημερινό μας έργο.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι δίπλα σας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η οικογένειά σας.

Δίπλα σας είναι και όλος ο ελληνικός λαός, όπως είναι πάντα. Η σχέση μας αυτή είναι η δύναμή μας. Είναι η δύναμη που παίρνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθημερινά, και τους δίνει ώθηση να φέρουν εις πέρας το πολυδιάστατο έργο τους.

Κυρίες και κύριοι,

Με τη σημερινή σεμνή τελετή αποδίδουμε την πρέπουσα τιμή σε όλους όσους πρόσθεσαν με το αίμα τους τη δική τους σελίδα στην ελληνική ιστορία. Η υποχρέωση μας όμως δεν περιορίζεται στη διατήρηση της μνήμης τους. Εθνική και ηθική υποχρέωση όλων μας είναι να προσπαθήσουμε με συναίνεση να αγωνιστούμε για την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της Χώρας, αλλά και για μια πατρίδα με αντάξιο μέλλον, ώστε η θυσία τους να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία.

Αθάνατοι»

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά