Η Κυβέρνηση ομολογεί τα "λάθη(;;) στα αναδρομικά" των ειδικών μισθολογίων και προσπαθεί να αποκαταστήσει τις αδικίες!    1. Μπορεί του Υπουργείο  να διαψεύδει, με ανακοίνωσή του, τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, που αναφέρονται στο θέμα του λάθους επιστροφής των αναδρομικών ποσών στους αποστράτους και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, στην πραγματικότητα όμως ομολογεί πως είναι γνώστης των λαθών που έχουν γίνει και πως δίνει μάχη, με τον χρόνο για να προλάβει να αποκαταστήσει τις αδικίες.

   2.   Σήμερα επικοινώνησα, (για τρίτη φορά από την 21 Δεκεμβρίου) με το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού οικονομίας, κ. Χουλιαράκη για να ρωτήσω, τον καθ΄ύλην αρμόδιο υπάλληλο για τα λάθη που παρατηρούνται με τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων και ειδικά με τις συντάξεις χηρείας που υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μηδενικής καταβολής αναδρομικών.
Οι απαντήσεις που μου δόθηκαν ήταν:
      α. Πως το αρμόδιο Υπουργείο για τα αναδρομικά είναι το Υπουργείο Εργασίας και πως αυτοί δρουν ενισχυτικά προσφέροντας τις γνώσεις τους στην εξεύρεση των λαθών. 
       α. Πως γνωρίζουν το πρόβλημα, των αναδρομικών και των συντάξεων χηρείας και πως προσπαθούν να επιλύσουν το δυνατόν συντομότερο το όλο θέμα.
       β. Να συνδράμω στο έργο τους, με την αποστολή οικονομικών και ομαδοποιημένων πραγματικών στοιχείων, με fax ή email.

    3. Τα απαιτούμενα στοιχεία, για όσους συναδέλφους, επιθυμούν να συμμετάσχουν, είναι τα παρακάτω: 
       α. Προέλευση
       β. Βαθμός αποστρατείας
       γ. Συνταξιοδοτικός βαθμός
       δ. Συντάξιμος χρόνος υπηρεσίας
       ε. Πόσα αναδρομικά τους καταβλήθηκαν και πόσα τους οφείλονται 
         στ.  Όσοι, αποστρατεύτηκαν μετά  τον Ιούλιο 2012 θα πρέπει να υποβάλλουν τα στοιχεία τους ως εν ενεργεία και ως εν αποστρατεία. Για τους ε.ε. δεν ισχύουν τα 3β,γ,δ και αντί αυτών απαιτούνται ο βαθμός, η μισθολογική προαγωγή και το χρονοεπίδομα. 

     4. Το αρμόδιο γραφείο, του αναπληρωτή Υπουργού οικονομικών, θα μας απαντήσει εγγράφως, για τον τρόπο υπολογισμού των αναδρομικών
       ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου Υπουργείου Εργασίας

24-12-2018

Σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν λάθους επιστροφής αναδρομικών ποσών σε απόστρατους και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο του «ΕΘΝΟΥΣ», προσπαθούν ματαίως να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να μειώσουν τη σημασία της αποκατάστασης αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση.

Οι συντάξεις των συγκεκριμένων δικαιούχων υπολογίστηκαν με βάση τις υψηλότερες μισθολογικές αποδοχές και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις τη στιγμή της συνταξιοδότησης, όπως ισχύει για όλους του συνταξιούχους της χώρας. Επί των συντάξεων αυτών προέκυψαν και τα αναδρομικά ποσά που καταβλήθηκαν.

Η εξ’ ολοκλήρου καταβολή των αναδρομικών αποδεικνύεται εξάλλου από το γεγονός ότι το πόσο ύψους τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ που είχε προϋπολογισθεί για τα αναδρομικά των συνταξιούχων κατεβλήθη στο συνόλου του την περασμένη Παρασκευή στους δικαιούχους.

Η αποκατάσταση αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση είναι γεγονός που δεν μπορεί ούτε να διαστρεβλωθεί ούτε να υποβαθμιστεί όσες προσπάθειες και αν καταβάλει μερίδα του Τύπου.

https://alexpanagisartas.blogspot.com
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά