Πως βλέπει ο Ρήγας τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες ΔυνάμειςΟ Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247 και στους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Επί Δημήτρη Βίτσα υπήρξε το νομοσχέδιο το οποίο νομιμοποίησε πλήρως τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι αυτό πρέπει να συμβεί. Είναι δικαίωμα όλων των πολιτών εκ του Συντάγματος  να συνδικαλίζονται, να έχουν το δικαίωμα διεκδίκησης. Υπάρχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες που συμβαδίζουν και με την αντίληψη των ανθρώπων οι οποίοι έχουν κάνει την προσπάθεια εδώ και χρόνια για τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Όσο αφορά τους οπλίτες θητείας έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών που απορρέουν από το Σύνταγμα. Υπάρχει ο Κανονισμός αλλά από κει και πέρα έχουν όλο το δικαίωμα να ζητούν να έρθουν σε επαφή και με εμένα τον ίδιο αν υπάρχουν ή δημιουργούνται προβλήματα. Αυτή την περίοδο έχω παρέμβει σε τέτοια θέματα.
 
Αναφορικά με τη θητεία, είναι 9 μήνες στο Στρατό Ξηράς και 12 μήνες στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Υπάρχουν ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν και αυτός είναι ο χρόνος που βοηθάει την ύπαρξη και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί είμαστε σε μια περιοχή όπου η υπεράσπιση της πατρίδας μας συνδέεται άμεσα με την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξή της.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά