Δωρεές ΥΠΕΘΑ σε κοινωνικό φαρμακείο και Κοινωνικο Οδοντιατρείο στη Λέσβο.


Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, επισκέφθηκε το Στρατηγείο, Μονάδες και Φυλάκια της 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», στη Λέσβο.
 
Ειδικότερα, η ΥΦΕΘΑ, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγο Μανωλάκο Νικόλαο, ενημερώθηκε για την αποστολή, τις δραστηριότητες και το κοινωνικό έργο των Μονάδων της 98 ΑΣΔΤΕ.
 
Εν συνεχεία, η ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ», αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό και ενημερώθηκε για τον ρόλο και το έργο του φυλακίου. Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά διαπίστωσε το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης και το υψηλό φρόνημα που διακρίνει τα στελέχη και τους στρατευσίμους, που στελεχώνουν τα ακριτικά φυλάκια των νησιών μας.
 
Στη συνέχεια, η ΥΦΕΘΑ μετέβη στο 221 Τάγμα Εθνοφυλακής, όπου απηύθυνε ομιλία σε στελέχη, στρατευσίμους και εθνοφύλακες της 98 ΑΔΤΕ, παρουσία εκπροσώπων των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Εκεί, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά ευχαρίστησε τους πάντες για τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην Πατρίδα. Τέλος, αντάλλαξε ευχές ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
 
Η ΥΦΕΘΑ στην ομιλία της τόνισε τα εξής:
 
«Η 98 ΑΔΤΕ έχει αναβαθμισμένο ρόλο, βάσει εκτίμησης ότι ο χώρος του Αιγαίου θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς στις διεθνείς εξελίξεις, λόγω των ευρύτερων γεωπολιτικών «προκλήσεων» και του ότι η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό στρατηγικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
 
 Γνωρίζουμε ότι στέκεστε αγέρωχοι στο ρητό του εμβλήματος «ΑΝΔΡΕΣ ΓΑΡ ΠΟΛΙΟΣ ΠΥΡΓΟΣ», το οποίο δηλώνει ότι η άμυνα και το απόρθητο μιας πόλης διασφαλίζεται από τα αληθινά τείχη, που τα συνιστούν, όχι τα άψυχα λίθινα κάστρα, αλλά οι γενναίοι άνδρες.
 
 Είναι βέβαιο ότι θα υπερασπιστείτε μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός σας το βράχο που λέγεται Ελλάδα και που για αιώνες εποφθαλμιούν οι εχθροί μας, όχι μόνο με αμυντικό αγώνα αλλά και με επιθετικό πνεύμα, εφόσον χρειαστεί»
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Λέσβο, η ΥΦΕΘΑ είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Σπύρο Γαληνό και τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη.
 
Τέλος, η ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε το κοινωνικό φαρμακείο της Μυτιλήνης, όπου παρέδωσε 110 εμβόλια μηνιγγίτιδας, δωρεά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ παράλληλα εγκρίθηκε σχετικό κονδύλι για τη συμπλήρωση του εξοπλισμού του Κοινωνικού Οδοντιατρείου, επίσης δωρεά του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας















Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά