Αληθινοί "Iron Man" στο στρατό: Εξωσκελετός δίνει υπεράνθρωπες δυνάμεις στους στρατιώτες

© Παρέχεται από: 24 Media Digital S.A.
Υποδεχθείτε το Onyx. Πρόκειται για ένα νέο υπερσύγχρονο εξωσκελετό που φιλοδοξεί να δώσει στους στρατιώτες υπεράνθρωπες δυνάμεις και αντοχή, μετατρέποντάς τους (τηρουμένων των αναλογιών) σε ένα υπερ-όπλο αντίστοιχο του... Iron Man, του γνωστού "σιδερένιου εκδικητή" της Marvel Comics.
Πρόκειται για το νέο φιλόδοξο πρότζεκτ της Lockheed Martin, που υλοποιεί για λογαριασμό του στρατού των ΗΠΑ, ύψος 7 εκατ. δολαρίων.
Η αρχική σύλληψη ήταν ένας εξωσκελετός που θα βοηθά ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να αυτοεξυπηρετούνται καλύτερα και να έχουν περισσότερη αυτονομία. Χάρη στη χρήση τεχνολογιών αιχμής και το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον της αμυντικής βιομηχανίας, ο εξωσκελετός αυτός απέκτησε εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό και αναμένεται να συνδράμει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς σούπερ - στρατιωτών.
Χρησιμοποιώντας εξελιγμένους αισθητήρες και τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης, μεταξύ άλλων, το Onyx θα επιτρέπει στους στρατιώτες να καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις σε ταχύτερους χρόνους και χωρίς κούραση, να μεταφέρουν βαριά φορτία και εξοπλισμό, να κάνουν απαιτητικές κινήσεις δίχως φυσική κόπωση. Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του, το έρπειν, το σκαρφάλωμα, η κάλυψη μεγάλων αποστάσεων θα περάσουν πλέον σε άλλη διάσταση, δίνοντας ένα ασύγκριτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους στρατιώτες. Παράλληλα, θα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις της νέας εποχής σε επιχειρησιακό και επικοινωνιακό επίπεδο.
Στην πράξη, ο εξωσκελετός θα τους επιτρέπει να μεταφέρουν διπλάσιο έως και τριπλάσιο βάρος (40 έως 65 κιλά), από το ανώτατο συνιστώμενο βάρος που μπορούν να μεταφέρουν και το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 23 κιλά.
Παράλληλα, οι αισθητήρες που ενσωματώνει εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ταχύτητα, σταθερότητα, ισορροπία και ευελιξία.

Όλα αυτά, θα επιτρέπουν στους στρατιώτες να μπορούν να φέρουν σε πέρας τις πολλαπλές αρμοδιότητές τους, χωρίς το αίσθημα της κούρασης και με τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
Οι ΗΠΑ επιθυμούν να είναι πρωτοπόρες σε αυτό το νέο πεδίο δράσης της αμυντικής βιομηχανίας, στο οποίο ωστόσο δραστηριοποιούνται με αξιώσεις τόσο η Ρωσία -που ήδη εφαρμόζει πειραματικά τη δική της πρόταση στα πεδία μαχών της Συρίας- όσο και η Κίνα.
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά