Ευέλπιδες συμμετείχαν στην Λαμπαδηδρομία στο Ναύπλιο!! Υπέροχες εικόνες

Ολοκληρώθηκε  το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, με επιτυχία η δεύτερη λαμπαδηδρομία στην ιστορία των 196 χρόνων από την άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου, στα πλαίσια του "Παλαμηδείου Άθλου".


Η λαμπαδηδρομία πέρασε μέσα από το κάστρο κάνοντας πριν στάση στο άγαλμα του απελευθερωτή του Στάικου Σταϊκόπουλου.
Οι λαμπαδηδρόμοι που φέτος ήταν φοιτητές από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ξεκίνησαν από τον πολιτιστικό χώρο΄΄ ΦΟΥΓΑΡΟ'' στο Ναύπλιο με την Μαραθώνια φλόγα και από εκεί με σημεία διαδρομής και συμβολισμού το Στρατόπεδο, το Λιοντάρι των Βαυαρών, το Νοσοκομείο Ναυπλίου, η φλόγα έφτασε στο άγαλμα του Σταϊκοπούλου.
Από όπου ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία για την άνοδο στο κάστρο από τα 999 σκαλιά του.
 Όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος έφτασε στην κορυφή του κάστρου άναψε τον βωμό μαζί με τον Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κωστούρο, τα φώτα του επιβλητικού κάστρου έσβησαν συμβολικά.

Την Κυριακή διεξάγεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων ο αγώνας «Τρέχοντας στο Κάστρο του Ναυπλίου– Nafplio Castle Run» με ανάβαση των 999 σκαλιών του Παλαμηδίου.
Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018
Ώρα: 10:30 παραλαβή από το Δημαρχείο και μεταφορά στο φρούριο του Παλαμηδίου του πορτραίτου του πορθητή Στάϊκου Σταϊκόπουλου.
Ώρα: 11:30 επίσημη δοξολογία στον επί του φρουρίου Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.
Ώρα: 12:00 επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του πορθητή Στάϊκου Σταϊκόπουλου.
Ώρα: 12:40 Παλαμήδειος Άθλος.
 
https://www.argolikeseidhseis.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά