Ο νεκρός Λοχίας του Έβρου και τα αναπάντητα ερωτηματικά για τον θάνατο του
Έχουν περάσει 9 ημέρες από τον θάνατο ενός 39χρονου ΕΠΟΠ Λοχία στο ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου, αλλά για την οικογένεια και τους συγγενείς του παραμένουν αναπάντητα ερωτηματικά και ζητούν απαντήσεις από τους αρμόδιους. Με το συγκεκριμένο, πολύ σοβαρό θέμα, αφού χάθηκε ένας νέος άνθρωπος στα καλά καθούμενα, ασχολήθηκε σήμερα το πολύ γνωστό αθηναϊκό σάιτ στρατιωτικών θεμάτων militaire.gr, του εξαιρετικά έμπειρου δημοσιογράφου Πάρη Καρβουνόπουλου, με τίτλο:  “Ο νεκρός Λοχίας του Έβρου για τον οποίο ποτέ δεν μάθαμε και τι κρύβει η ιστορία του”.


Πρόκειται για τον ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Πάλλα Γεώργιο του Παναγιώτη. Eτών 39, γεννημένο στην Αλεξανδρούπολη στις 22 Δεκεμβρίου 1979, κάτοικο Τυχερού με καταγωγή από Αμπελάκια Ορεστιάδας όπου έζησε και μεγάλωσε. Υπηρετούσε στο 558 Μ/Κ ΤΠ στο Πρωτοκκλήσι Μάνδρας το οποίο ανήκει στην 50 Μ/Κ ΤΑΞ στο Σουφλί .

Γράφει λοιπόν το militaire.gr:

“Νεκροί για τους οποίους ποτέ δεν μάθαμε… Θα μπορούσαν να είχαν ζήσει, αν είχαν άμεση ιατρική παρέμβαση. Δεν την είχαν. Ήταν στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στην πρώτη γραμμή και όχι σε κάποιο γραφείο των Αθηνών ή κάποιου άλλου αστικού κέντρου. Κι όμως αυτά τα στελέχη δεν έχουν ούτε τα αυτονόητα όπως νοσκομεία που να λειτουργούν στην εντέλεια. Οι νεκροί για τους οποίους ποτέ δεν μάθαμε “χαιρετούν” το διαρκώς “ευτυχισμένο” ΓΕΣ το οποίο θεωρεί ότι όλα “είναι εξαιρετικά” .

Η ιστορία ενός ΕΠΟΠ Λοχία που “έφυγε” σε ηλικία 39 ετών “φωνάζει” ότι τίποτα δεν είναι “εξαιρετικό” και ότι τα προβλήματα δεν κρύβονται με “ευτυχισμένες ανακοινώσεις” και “στοχευμένες δημοσιεύσεις”.

ΕΠΟΠ Λοχίας (ΠΖ) Πάλλας Γεώργιος του Παναγιώτη. Eτών 39 γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη στις 22 Δεκεμβρίου 1979 κάτοικος Τυχερού με καταγωγή από Αμπελάκια Ορεστιάδας όπου έζησε και μεγάλωσε.

Το Στρατιωτικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου ήταν πλήρως επανδρωμένο με σχεδόν όλες της ειδικότητες Ιατρών. Ήταν Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο το οποίο μετονομάστηκε σε ΚΙΧΝΕ διότι οι ι ιατροί μετατέθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το ΓΕΣ/ΔΥΓ δεν κατάφερε να καλύψει τα κενά, γιατί όπως λένε, ιατροί που επιλέχθηκαν είχαν την επιλογή της παραίτησης και δεν ήθελαν να μετατεθούν. Αυτό είναι αδιάφορο για τα στελέχη που υπηρετούν στον Έβρο. Το ΓΕΣ θα ΄πρεπε να ΄χει λύσει το θέμα.

Κάπως έτσι φθάσαμε στο σημείο οι μόνοι γιατροί που υπάρχουν να είναι ψυχολόγος, ψυχίατρος, και οδοντίατρος ,σε μία Μεραρχία με 2.500 στρατιωτικούς και 1000 περίπου Αστυνομικούς.

Ο Γιώργος Πάλλας μεταφέρθηκε από συγγενικά του πρόσωπα μετά από έντονους πόνους στο στήθος, εμετό και δυσφορία στο Κέντρο Υγείας του Σουφλίου. Από εκεί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πολιτικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου και εκεί το προσωπικό είναι είδος υπό εξαφάνιση όπως και τα μηχανήματα. Εκεί του έγινε καρδιογράφημα, αιματολογικές εξετάσεις και ακτινογραφίες.

Ο Λοχίας Πάλλας συνέχισε να διαμαρτύρεται για έντονο πόνο και κάψιμο στο στήθος και η απάντηση που έπαιρνε ήταν υπομονή…

Μετά από κάποιες ώρες όταν ηρέμησε κάπως μεταφέρθηκε στο 219 ΚΙΧΝΕ στρατιωτικό νοσοκομείο ,γιατί σύμφωνα με διαταγή τους ΓΕΣ για να νοσηλευτούν στρατιωτικοί σε πολιτικό Νοσοκομείο πρέπει να γίνει μια διαδικασία απίστευτης γραφειοκρατίας.

Ο Λοχίας Πάλλας καθώς ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι περίπου στη 01:30 τα ξημερώματα, ένιωσε ξανά έντονη δυσφορία. Σηκώθηκε από το κρεβάτι και κάνοντας δύο βήματα έπεσε κάτω όπου και άφησε την τελευταία του πνοή! Δεν είχε συνδεθεί με κανένα μηχάνημα για να τον παρακολουθούν κι εκείνη τη στιγμή στο νοσοκομείο βρισκόταν ένας ιατρός στρατιώτης χωρίς ειδικότητα και δυο νοσοκόμες! Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να καλέσουν για τη μεταφορά του στο πολιτικό νοσοκομείο.
Μία ώρα προσπάθησαν να τον επαναφέρουν. Μάταια…

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Η κηδεία του έγινε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 1 στο Τυχερό. Τον αποχαιρέτησε η σύζυγός του που είναι 4 μηνών έγκυος…

Αναμένουμε την επόμενη ανακοίνωση του ΓΕΣ για το “προσωπικό μας που αξίζει”…

Πηγή: militaire.gr

Με φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις

τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού δεν λύνονται

Το Evros-news.gr είχε δημοσιεύσει πριν λίγο καιρό, τις έντονες διαμαρτυρίες των στρατιωτικών και αστυνομικών του Έβρου, για την έλλειψη καρδιολόγου, αφού είχε συνταξιοδοτηθεί αυτός που υπήρχε στο ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου και έτσι ήταν υποχρεωμένοι να διανύουν 200 χιλιόμετρα για να μεταβούν στην Ξάνθη προκειμένου να εξεταστούν. Επίσης, τις επισημάνσεις τους για την έλλειψη και άλλων απαραίτητων ιατρικών ειδικοτήτων.

-Χωρίς στρατιωτικό καρδιολόγο έμεινε ο Έβρος. Διαμαρτυρίες των στρατιωτικών που πηγαίνουν στην Ξάνθη!!!


Το ΓΕΣ απάντησε ότι βρέθηκε αντικαταστάτης του και σύμφωνα με το armyvoice.gr που ανέδειξε το θέμα και δώσαμε πολύ μεγάλη έκταση και εμείς στο Evros-news.gr,  έχουν ήδη πάρει φύλλο πορείας για την περιοχή μας δύο στρατιωτικοί καρδιολόγοι, ένας για την περιοχή του Διδυμοτείχου και ένας για την Αλεξανδρούπολη.

Αυτές τις ημέρες, βρέθηκε στον Έβρο η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και επανέλαβε τις γνωστές μεγαλόστομες κυβερνητικές διακηρύξεις. Για το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας ώστε να επιλύει τα προβλήματα του στρατιωτικού προσωπικού, φυσικά… διαφήμισε και την καταβολή των αναδρομικών. Τα οποία βέναια δικαιούνται οι στρατιωτικοί μας και έπρεπε να τα έχουν πάρει εδώ και χρόνια, όπως τους είχαν υποσχεθεί από το 2015. Οπότε δεν τους κάνουν καμία χάρη. Πάνω απ’ τα χρήματα όμως και οτιδήποτε άλλο, αξία έχει η ανθρώπινη ζωή.

Μαζί της ήταν και ο αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, που είναι αλήθεια ότι πολλές φορές έρχεται στον Έβρο και ανεβάζει εντυπωσιακές φωτογραφίες από ασκήσεις του στρατού μας. Σίγουρα θα γνωρίζει πολύ καλά από τους υφιστάμενους του, τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε στρατιωτικό, ιατρικό προσωπικό, στην περιοχή όπου είναι συγκεντρωμένη η μεγαλύτερη δύναμη των ενόπλων μας δυνάμεων. Καλές είναι οι δημόσιες σχέσεις, με φωτογραφικά στιγμιότυπα, βιντεάκια στα αθηναϊκά κανάλια για το αξιόμαχο και την δύναμη μας. Δυστυχώς όμως, ένας 39χρονος Λοχίας έχασε την ζωή του αφήνοντας πίσω του μια έγκυο σύζυγο στον τέταρτο μήνα. Καλές και οι υποσχέσεις και όλα τα υπόλοιπα, όμως το αποτέλεσμα μετράει. Κι αυτό στην περίπτωση του αδικοχαμένου ΕΠΟΠ Λοχία από τον Έβρο, ήταν τραγικό.
https://www.evros-news.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά