Εκδήλωση για την ημέρα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης προβολή εντός του εμβληματικού κτιρίου «ΜΠΛΟΚ 15» της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   
ΩΡΕΣ 18.00-20.00 και 20.30-22.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΝΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα, στο πλαίσιο της Ημέρας Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, διοργανώνει εκδήλωση στο κτίριο ΜΠΛΟΚ 15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, όπου θα προβληθεί η ταινία  «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ» του Παντελή Βούλγαρη.
Από το Κτίριο-κολαστήριο του ΜΠΛΟΚ 15 και το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, που  κατά τη διάρκεια της Κατοχής ήταν στρατόπεδο συγκέντρωσης, πέρασαν πάνω από 21 χιλιάδες κρατούμενοι αγωνιστές της ελευθερίας. Μεταξύ τους πολλοί Έλληνες Εβραίοι, που οδηγήθηκαν στη συνέχεια στα εκτελεστικά αποσπάσματα, σε καταναγκαστικά έργα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και αλλού. Ανάμεσά στις χιλιάδες των κρατουμένων, πάνω από 700 εκτελέστηκαν στην Καισαριανή και 200 από αυτούς την Πρωτομαγιά του 1944.
Αποτελεί μια εκδήλωση μνήμης και τιμής και ταυτόχρονα μια προσπάθεια που προσομοιάζει σε μηχανή του χρόνου η οποία μετατρέπει την ιστορική μνήμη σε βιωματική εμπειρία.  Στο ψυχρό σκηνικό του Κτιρίου, επιχειρείται ανάδυση της ιστορικής μνήμης. Ανάμεσα στους τοίχους των μικρών θαλάμων που ανάσαινε και φτερουγούσε το μεγαλείο των ανθρώπων που νίκησαν το θάνατο όχι στα λόγια αλλά έμπρακτα, γιατί απλά αγωνίζονταν για κάτι που υπερβαίνει το θάνατο.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για πρώτη φορά στο πλαίσιο της ημέρας εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, τιμά τους αγωνιστές της σε αυτό το χώρο μαρτυρίου.
Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις προβολές:
-        Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018:
1η προβολή ώρα 18.00 και 2η προβολή ώρα 20.30
-         Σάββατο  24 Νοεμβρίου 2018: 
3η προβολή ώρα 18.00 και 4η προβολή ώρα 20.30
 
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α’» (ΣΔΒ) ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ. ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ 2106598337 ΚΑΙ 2106598315 (Πρόσβαση στο Στρατόπεδο για τους προερχόμενους από Αθήνα μέσω Λ.Αθηνών. Περίπου 250 μέτρα μετά το super market ‘’ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΛΟΠΟΥΛΟΣ’’ Λ.Αθηνών αριθμός 242 δεξιά στροφή στην οδό Ρίμινι, απέναντι από το κολυμβητήριο).
Όλοι οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να φέρουν Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο. Όσοι μεταβούν με ΙΧ θα μπορούν να σταθμεύσουν εντός του Στρατοπέδου, πλησίον του ΜΠΛΟΚ 15, ενώ για τους υπόλοιπους θα εκτελούνται τακτικά δρομολόγια με mini bus από τη Κεντρική Πύλη έως το ΜΠΛΟΚ 15. Οι προσκεκλημένοι παρακαλούνται να βρίσκονται στο χώρο της προβολής 15΄πριν την έναρξη.





Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά