ΣτΕ + Π.Ο.Ε.Σ. vs ΥΠΟΙΚ: Συμμορφωθήκατε προς την απόφαση που δικαίωσε την ΠΟΕΣ;

ΣτΕ + Π.Ο.Ε.Σ. vs ΥΠΟΙΚ: Συμμορφωθήκατε προς την απόφαση που δικαίωσε την ΠΟΕΣ;
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2018
Ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε την Τρίτη 23η Οκτωβρίου 2018 η από 26.2.2017 αίτηση που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία μας, σε βάρος του δημοσίου (Υπουργείου Οικονομικών), για τη μη συμμόρφωσή του στην υπ΄ αριθμ. 1125/2016 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ, η οποία δικαίωσε για δεύτερη φορά την Ομοσπονδία μας και έκρινε αντισυνταγματικές τις νομοθετικές διατάξεις που μείωσαν τους μισθούς των εν ενεργεία εν γένει στρατιωτικών.
Η Ομοσπονδία μας δήλωσε ότι το δημόσιο δεν έχει εισέτι συμμορφωθεί προς την ανωτέρω απόφαση, ενώ το δημόσιο επικαλέστηκε ότι σύντομα θα φέρει νόμο και θα ρυθμίσει την επιστροφή των οφειλομένων αναδρομικών, συμμορφούμενο με την υπ΄ αριθμ. 1125/2016 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ.
Η ως άνω συζήτηση είχε προσδιοριστεί από τη 16.1.2018, με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 4/2018 πρακτικό του ανωτέρω Συμβουλίου (δείτε εδώ), μετά την οκτάμηνη (8μηνη) προθεσμία που το ίδιο είχε θέσει στο δημόσιο.
Εντός των επομένων ημερών αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Συμμόρφωσης με τη διάγνωσή του, αφορώσα στο εάν το δημόσιο συμμορφώθηκε πλήρως και ορθώς προς την ανωτέρω υπ΄ αριθμ. 1125/2016 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ ή όχι.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά