Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ. - Το θέμα με τα στρατιωτικά ακίνητα στη ΒτΕ από τη βουλευτή Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ. - Το θέμα με τα στρατιωτικά ακίνητα στη ΒτΕ από τη βουλευτή Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου
Μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Διοικητικού μας Συμβουλίου με τη βουλευτή Καστοριάς της ΝΔ, κα Μαρία Αντωνίου (δείτε εδώ), άμεση ήταν η αντίδρασή της σχετικά με την αξιοποίηση των στρατιωτικών ακινήτων στην περιοχή της Καστοριάς, κατά τις προτάσεις της Ένωσής μας (δείτε εδώ).

Ερώτηση κατέθεσε, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με το εξής περιεχόμενο:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς:  Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Καμμένο

Θέμα: «Μέριμνα για τη Στέγαση του Στρατιωτικού Προσωπικού Καστοριάς»

Κύριε Υπουργέ

Όπως γνωρίζετε το 2018 ανακηρύχθηκε από το Υπουργείο σας ως “Έτος Μέριμνας Προσωπικού”, έτος δηλαδή κατά το οποίο προβλέπεται σειρά ενεργειών και δράσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το στρατιωτικό προσωπικό, ένα εκ των οποίων είναι και το ζήτημα της στέγασης.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα που απασχολεί μεταξύ άλλων και το Στρατιωτικό Προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Στην περιοχή της Καστοριάς, σύμφωνα με αδιαμφισβήτητα στοιχεία, υπάρχει σημαντικός αριθμός κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες μετά την κατάργηση, απενεργοποίηση και μεταστάθμευση Μονάδων, έχουν καταστεί ανενεργές και με το πέρασμα του χρόνου φθείρονται ολοένα και περισσότερο.

Η αξιοποίηση των ακινήτων των Στρατοπέδων Φρουράς Καστοριάς «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΛΙΤΣΑ» και «ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ», τα οποία βρίσκονται εντός αστικού ιστού, όπως επίσης και η ανακαίνιση των υφιστάμενων στρατιωτικών οικιών, οι οποίες είναι 50 και 60 χρόνων και παρουσιάζουν σοβαρές φθορές, κρίνεται απαραίτητη, ώστε να διαβιούν με αξιοπρέπεια τα στελέχη και οι οικογένειες τους.

Επειδή η μέριμνα αυτή αποτελεί ηθικό χρέος απέναντι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ανταπεξέρχεται με τεράστια επιτυχία στο απαιτητικό του έργο υπηρετώντας την πατρίδα.

Επειδή η μέριμνα αυτή αποτελεί υψηλή ένδειξη ευγνωμοσύνης, αγάπης, εκτίμησης και σεβασμού προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επειδή η μέριμνα αυτή θα υποστηρίξει ενεργά και ουσιαστικά τις οικογένειες του Στρατιωτικού Προσωπικού της περιοχής μας, θα κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητά του και θα το βοηθήσει να διατηρήσει το αξιόμαχο και το φρόνημα του και να επιτελεί απερίσπαστο το έργο του.

Επειδή διανύουμε το το τελευταίο τρίμηνο του Έτους Μέριμνας Προσωπικού και ήδη έχουν υπάρξει πάρα πολλές ανάλογες πρωτοβουλίες και διεκπεραιώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, γεγονός που γεννά δικαίως και κάποια αισθήματα αδικίας για το Στρατιωτικό Προσωπικό που υπηρετεί στην ακριτική περιοχή της Καστοριάς.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ούτως ώστε να αξιοποιηθούν τα  ανωτέρω ακίνητα των στρατοπέδων της Καστοριάς, τα οποία παραμένουν «παροπλισμένα» και σχεδόν εγκαταλελειμμένα;

2) Προτίθεστε να αναβαθμίσετε και να ανακαινίσετε τα εν ενεργεία στρατιωτικά κτίρια της Καστοριάς (ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ), τα οποία, παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης και των ενοίκων, παρουσιάζουν σοβαρές φθορές;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Αντωνίου

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά