Μεγάλη πολυεθνική άσκηση στην κυπριακή ΑΟΖ

http://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/ef/ef846c18ca9f4fd5bc0189389f1ffc67.JPG© Capital.gr http://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/ef/ef846c18ca9f4fd5bc0189389f1ffc67.JPG
Σε εξέλιξη βρίσκεται από προχθές νότια και νοτιοδυτικά της Κύπρου πολυεθνική άσκηση πολεμικού ναυτικού μεγάλων χωρών, με πρωτοφανή συμμετοχή ισχυρών ναυτικών δυνάμεων.
Όπως μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος", η χρονική της διάρκεια, αλλά και η θαλάσσια έκταση που διεξάγεται, στέλνει μηνύματα σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και τις επικείμενες γεωτρήσεις. Έτσι, ξεκίνησαν τα μέτρα που σχεδιάζονται όχι μόνο από την Κύπρο, για απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις αλλά και κυρίως για προστασία των επόμενων δύο γεωτρήσεων των ExxonMobil- Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.
Μόνο οι ημερομηνίες και η διάρκεια της πολυεθνικής άσκησης, είναι χαρακτηριστική: Η Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρει ότι οι ασκήσεις και η δέσμευση της μεγάλης σε έκταση περιοχής, ξεκίνησαν από προχθές και θα ολοκληρωθούν στις 20 Νοεμβρίου, θα είναι δηλαδή διάρκειας σχεδόν ενός μήνα. Η περιοχή που δεσμεύτηκε περιλαμβάνει και υπερκαλύπτει το χρονικό διάστημα έλευσης και εγκατάστασης του γεωτρύπανου στους στόχους "Δελφίνη" και "Γλαύκος", όπως υπερκαλύπτει και όλες τις πιθανές πορείες των πλοίων υποστήριξης των γεωτρήσεων από το λιμάνι Λεμεσού, αλλά και πτήσεων των ελικοπτέρων που θα εξυπηρετούν το γεωτρύπανο. 
Επίσης, οι ΗΠΑ έχουν καταστρώσει από καιρό ενισχυμένο σχέδιο διπλωματικής - αμυντικής προστασίας των γεωτρήσεων των ExxonMobil- Qatar Petroleum.
Πηγή: philenews.com
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά