Γιγαντιαία σημαία από τους Εθνοφύλακες στο Καλπάκι Ιωαννίνων


Γιγαντιαία σημαία από τους Εθνοφύλακες στο Καλπάκι Ιωαννίνων
Με την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου ,μια ξεχωριστή πρωτοβουλία των Εθνοφυλάκων Ιωαννίνων ,στα πλαίσια του εορτασμού των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2018» πήρε σήμερα, σάρκα και οστά και έτσι η μεγαλύτερη γαλανόλευκη βρίσκεται στα ιερά χώματα όπου διαδραματίστηκαν οι πρώτες μάχες του έπους του ’40, στο λόφο όπου είναι γραμμένο το ιστορικό ΌΧΙ ,με φόντο το ύψωμα και το "Μνημείο Μαχητή 1940" ,στο Καλπάκι.

Έπειτα από ακούραστη εργασία πολλών ατόμων τις προηγούμενες μέρες ,οι Εθνοφύλακες Ιωαννίνων παρέλαβαν στα χέρια τους τη γαλανόλευκη εμφανώς συγκινημένοι αλλά και περήφανοι που η σκέψη τους έγινε πράξη τιμής προς όλους εκείνους που πολέμησαν για την ελευθερία και την πατρίδα και στους οποίους είναι αφιερωμένο το σύμβολο της Ελλάδας.


00:00
00:54


Σημειώνεται ότι λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή και για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί η ανύψωσή της με γερανό όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στις 18.00.

Έτσι η γιγαντιαία σημαία, που έχει διαστάσεις 27x42μ., και έκταση 1.134 τ.μ απλώθηκε από τους Εθνοφύλακες στο λόφο δίπλα στο ιστορικό ΟΧΙ ,με τη θέα της τόσο από το "Μνημείο Μαχητή 1940" όσο και από την Ε.Ο Ιωαννίνων Κόνιτσας να προκαλεί δέος και ρίγη συγκίνησης στο κόσμο που έχει ξεκινήσει να καταφθάνει στο ιστορικό Καλπάκι προκειμένου να συμμετάσχει στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις και να παρακολουθήσει από κοντά την αναπαράσταση της "Μάχης Καλπακίου" ,που αποτελεί και την κορύφωση των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.Πηγή: epirus-tv-news.gr 
zougla
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά