Εγκαίνια Φαρικού Συγκροτήματος Στο Φισκάρδο Κεφαλονιάς

Εγκαίνια  Φαρικού Συγκροτήματος Στο Φισκάρδο  Κεφαλονιάς


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων «Αποκατάστασης και Επανάχρησης του Φαρικού Συγκροτήματος στο Φισκάρδο Κεφαλονιάς»,  παρουσία του Διοικητή της Υπηρεσίας Φάρων Αρχιπλοίαρχου (Μ) Μ. Ανδρέου ΠΝ, του Προέδρου και αντιπροέδρου  της χορηγού εταιρείας PEHKAP AE Κου και Κας Αποστολίδη, εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εκκλησίας.

         Στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς, στη χερσόνησο του Φουρνιά, στον οικισμό του Φισκάρδου, τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους διατηρείται και  λειτουργεί από τον 18ο αιώνα, ένα φαρικό συγκρότημα αξιόλογης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας. Οι τρεις κατασκευές, ο ενετικός φάρος με την φαροικία που τον συμπεριλαμβάνει στον αύλειο χώρο της, και ο νεώτερος φάρος που κατασκευάσθηκε λίγο βορειότερα και άρχισε να λειτουργεί το 1892, αποτελούν σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά