Υποβολή Φακέλου για ενεργειακή αναβάθμιση του 404 ΓΣΝ Λάρισας . Τι περιλαμβάνει η αναβάθμιση
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής που προωθεί μέσω των Γενικών Επιτελείων, σχεδιάζει και εφαρμόζει δράσεις που έχουν σκοπό την μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων και την εξοικονόμηση ενέργειας σε όλες τις εγκαταστάσεις του.
Στο πλαίσιο αυτό η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ/EU-OΗQ, στη βάση των κατευθύνσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με γνώμονα την περιβαλλοντική ευθύνη και την κοινωνική ευαισθησία, υπέβαλε φάκελο ένταξης του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας (404 ΓΣΝΛ) σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με τίτλο «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτιρίων στη Θεσσαλία», ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
 
Η ένταξη του 404 ΓΣΝΛ στο παραπάνω πρόγραμμα, σαν στόχο έχει την μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων και τη βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης του Νοσοκομείου.
 
Το σχέδιο για την ενεργειακή αναβάθμιση του 404 ΓΣΝΛ 
περιλαμβάνει:

       α. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στην οροφή του κτιρίου.

      β. Αντικατάσταση των ξύλινων κουφωμάτων από κουφώματα αλουμινίου.

  γ. Εγκατάσταση συστοιχίας από λέβητες φυσικού αερίου συμπύκνωσης καυσαερίων συνολικής ισχύος 400 KW, για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης του Νοσοκομείου.

       δ. Εγκατάσταση θερμικού ηλιακού συστήματος παραγωγής ΖΝΧ (ζεστού νερού χρήσης) με συστοιχίες επίπεδων επιλεκτικών συλλεκτών.

     ε. Αντικατάσταση κλιματιστικών με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης Α++.

       στ. Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED.

      ζ. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του κτιρίου συνολικής ισχύος 40,2 KW.

       η. Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).
Το 404 ΓΣΝ Λάρισας αποτελεί νοσηλευτικό ίδρυμα του Στρατού Ξηράς, που παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, σε στρατιωτικούς και πολίτες. 
 
Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις συνδράμουν στη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών, στην εξοικείωση του προσωπικού με την τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας και γενικότερα στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής 
συνείδησης.
 
Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές συμβάλλουν στην προσπάθεια της χώρας για επίτευξη των στόχων περί μείωσης των εκπομπών αέριων ρύπων και την εξοικονόμηση ενέργειας. 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά