Ομιλία ΥΦΕΘΑ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στην εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης για τους Ήρωες Έπους 1940-41»

Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στις 22 Οκτωβρίου 2018, απηύθυνε ομιλία στην εκδήλωση «Τιμής και Μνήμης για τους Ήρωες Έπους 1940-41», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ). Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Τέκνων Συγγενών και Φίλων Πεσόντων του Έπους 1940-41, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν επίσης η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πρέσβεις , επίτιμοι αρχηγοί  και συγγενείς των πεσόντων.
 
Η ΥΦΕΘΑ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της  Ένωσης Τέκνων Συγγενών και Φίλων Πεσόντων του Έπους 1940-41 Γεώργιο Σούρλα, τέως Βουλευτή, Υπουργό και Αντιπρόεδρο της Βουλής.
 
Η ΥΦΕΘΑ στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, τόνισε:
 
«Το ιστορικό ΌΧΙ αποτελεί αναβίωση του «Μολών Λαβέ» του Λεωνίδα και του «Ελευθερία η Θάνατος» των αγωνιστών του 21. Αποτελεί το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και της αποφασιστικότητας των Ελλήνων.
Με συγκίνηση και υπερηφάνεια αισθανόμαστε όλοι μας όταν ανακαλούμε τα ιστορικά γεγονότα αυτής της περιόδου. Οι Έλληνες αγωνίστηκαν ηρωικά και θυσιάστηκαν για την ελευθερία.
Οι νεκροί μας και ιδιαίτερα οι ήρωες που τιμούμε σήμερα αποδεικνύουν ότι δεν εγκαταλείπουμε τις σημαίες μας και την πίστη μας, αλλά αγωνιζόμαστε μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος μας για αυτά που μας ανήκουν.
Σήμερα 78 χρόνια μετά και αφού ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες πράττουμε όσα επιβάλει το χρέος μας απέναντι σε εκείνους τους ήρωες και στις οικογένειες τους που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών.
Για την κυβέρνηση, τον κ. ΥΕΘΑ και εμένα προσωπικά, η ανεύρεση, η αναγνώριση και ο ενταφιασμός των πεσόντων ηρώων μας, αποτελεί ζήτημα υψίστης προτεραιότητας και εθνικής σημασίας και έχει πραγματοποιηθεί ο ανάλογος σχεδιασμός ώστε να τελεσφορήσει το έργο και να τηρηθούν τα όσα επιβάλει η παράδοση μας για  εκείνους τους ήρωες  που έπεσαν είτε στα βουνά της Αλβανίας είτε στην μαρτυρική μας Κύπρο.
Σας καλώ να αναφωνήσουμε «ΑΘΑΝΑΤΟΙ» και η μνήμη τους να είναι Αιώνια.
 
Σας ευχαριστώ.»

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά