Συσκέψεις για το πως θα γίνει ανακύκλωση και άλλα θέματα στα στρατόπεδα, ΚΑΑΥ, ΛΑΦ


Ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας συγκάλεσε, σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ, με τη συμμετοχή του ίδιου και των Δημήτρη Πολιτόπουλου, προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), Χαράλαμπου Μπιλίνη, μέλους του ΔΣ του ΕΟΑΝ, Χριστίνας Ευθυμιάτου, μέλους του ΔΣ του ΕΟΑΝ και Γιώργου Μπαλάφα, Διευθυντή ΠΓ ΑΝΥΕΘΑ.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενων επαφών, για την επιτάχυνση των ενεργειών που αφορούν ζητήματα περιβαλλοντικής και ενεργειακής διαχείρισης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Συζητήθηκε ευρύ φάσμα θεμάτων και διαπιστώθηκαν, αφενός η συναντίληψη στην ισχυροποίηση του πεδίου των κοινών δράσεων στην πράξη και αφετέρου η κοινή βούληση για την άμεση προώθηση ορισμένων προγραμμάτων.
Λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις/προβλέψεις του νόμου 4496/2017 για την ανακύκλωση, τον πληθυσμό που τα στρατόπεδα και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις εξυπηρετούν, το είδος των απορριμμάτων στα στρατόπεδα, το γεγονός ότι τόσο τα απόβλητα συσκευασιών, όσο και τα οργανικά είναι πολλά και συγκεντρωμένα, τις λειτουργίες/δρατηριότητες (ΚΨΜ, μαγειρεία, ΚΑΑΥ, Λέσχες, κτίρια διοίκησης κ.α.), τη δυνατότητα εθελοντικής συμμετοχής και ευαισθητοποίησης, καθώς και το υψηλό επίπεδο οργάνωσης των ΕΔ, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δυνατότητα εφαρμογής του προγράμματος «Διαλογή στην Πηγή και Ανακύκλωση Απορριμμάτων – Διαχείριση Ειδικών Αποβλήτων».
Κοινό συμπέρασμα ήταν ότι, με προϋποθέσεις σωστής και ευρείας ενημέρωσης και οργάνωσης, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι μεγάλα, καθώς με τον τρόπο αυτό θα εκτραπούν από την ταφή μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας και βιοαποβλήτων.
Για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων θα πραγματοποιηθούν σύντομα νέες συσκέψεις.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά