Παραδοσιακή και εντυπωσιακή η εκδήλωση της ΔΙΚΕ αφιερωμένη στην Επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς


Την 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο της Τρίπολης, η ΔΙΚΕ-ΙV MΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ»,  συμμετείχε για 2η συνεχή χρονιά, στις επετειακές εκδηλώσεις της Άλωσης της Τριπολιτσάς, οργανώνοντας εκδήλωση με θέμα « Η Στρατηγική της Επανάστασης και η Δημοτική μας παράδοση, στα χρόνια της Άλωσης της Τριπολιτσάς», αποτελούμενη από:

΄Εκθεση ζωγραφικής με προσωπογραφίες των ηρώων του 1821, από τον ζωγράφο κ. Κωνσταντινέα Παναγιώτη.

Ομιλία της αναπληρώτριας καθηγήτριας του πανεπιστημίου   Πελοποννήσου κ. Μπότσιου Κωνσταντίνας με θέμα « Η Άλωση της Τριπολιτσάς, ο ρόλος της στην Στρατηγική της Επανάστασης».

Μουσικό πρόγραμμα  που επιμελήθηκε και παρουσίασε η Στρατιωτική Μουσική της ΙV ΜΠ, πλαισιωμένη από καταξιωμένους μουσικούς της Δημοτικής μας παράδοσης από την πόλη της Τρίπολης και την συμμετοχή της χορωδίας και χορευτικού, του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης της ιστορικής Δημητσάνας Αρκαδίας.

Η Μεραρχία μας, κόσμημα και υπερηφάνεια της πόλης μας, πρωτοστατεί πάντοτε σε όλες τις εκδηλώσεις, με άοκνες και συνεχείς προσπάθειες όλων των στελεχών της, καθοδηγούμενες από τον Διοικητή της και για μια ακόμα φορά απέδειξε, με την τεράστια αποδοχή και επιτυχία που είχε η εκδήλωση,  ότι βαδίζει στα χνάρια των προγόνων πολεμιστών της ηρωικής Αρκαδίας.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι πολιτικές-θρησκευτικές και στρατιωτικές αρχές της Τρίπολης καθώς επίσης και πλήθος κόσμουΜε χαρά δέχτηκαν να συμμετάσχουν:


             ΜΕΛΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ  ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ             1.Ντάβος Ευάγγελος                Κλαρίνο

             2.Καραχάλιος Δημήτριος        Τραγούδι

             3.Μαρκόγιαννης Κυριάκος      Λαούτο

             4.Λυκουρέντζος Χρήστος        Νταούλι             ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ             Χορωδία – χορευτικό του Υπαίθριου Μουσείου

            Υδροκίνησης Δημητσάνας του ομίλου Τρ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ

             Χορωδιακή διδασκαλία-Μαέστρος : Αμαλία Γούλα.             ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΩΣ

           ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ

           ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ             1.Μεταλλινός Ιωάννης              Τρομπόνι

             2.Μεταξάς Σωκράτης                Τρομπέτα

             3.Σιακωτός Δημήτριος             Κλαρίνο
            4.Μαρκόγιαννης Κυριάκος        
Sax Tenoro

            5.Καψιμάλης Γεωργιος (Μουσικό σχολείο)       Sax Tenoro
            ( ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΩΘΕΝ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ  ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ  ΤΡΙΠΟΛΗΣ ).


και ο Στρατιωτικός Μουσικός από την ΣΜΣ της Αθήνας

              Παπαδόπουλος Ιωάννης    Τούμπα(Υπλγος ΣΜ ΑΣΔΥΣ) Ο κ. Μεταλλινός είναι ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς της Ελλάδας με ένα πλούσιο βιογραφικό και έχει γράψει πολλά μουσικά έργα 


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΕ ΑΛΩΣΗ 2018
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά