Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα στο ραδιόφωνο «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»




Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 στο ρ/φ σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, μεταξύ άλλων ανέφερε:


Για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και τα περί επιστροφής του δικομματισμού:


Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει περί επιστροφής του δικομματισμού, δεν  συμφωνώ με τον τρόπο που χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη λέξη. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο διαφορετικούς κόσμους, δύο διαφορετικές πολιτικές. Από τη μια πλευρά υπάρχει η πολιτική της ΝΔ με ό,τι αυτή συνεπάγεται, επιστροφή δηλαδή στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, στον ακραίο καπιταλισμό και σε ακροδεξιές θέσεις, σε όλα όσα ευθύνονται για το δεινό σημείο που βρέθηκε η χώρα μας. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο προοδευτικός κόσμος, που μαζί με αυτή την κυβέρνηση έδωσε όλη την προηγούμενη περίοδο τη μάχη για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, ο κόσμος που συμμετείχε σε μια μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας.


Υπάρχουν κόμματα της αντιπολίτευσης που αυτοτοποθετούνται, και δεν αμφισβητώ τις προθέσεις τους, στο προοδευτικό τόξο. Τα κόμματα αυτά όμως καλούνται εκ των πραγμάτων να επιλέξουν αν θα υποστηρίζουν τις ακραίες πολιτικές της ΝΔ ή αν θα συντάσσονται με πολιτικές που είναι βαθειά κοινωνικές. Δεν βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά στην επιστροφή του δικομματισμού, έχουμε να κάνουμε με δύο δομικά αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις, με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις, όλοι θα κληθουν να πάρουν θέση και όλοι θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας.


Σχετικά με τη συζήτηση γύρω από την ΕΡΤ:


Είναι δικαίωμα της ΝΔ να κάνει κριτική, όχι όμως με τρόπο ισοπεδωτικό προς το σύνολο της δημόσιας τηλεόρασης. Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να πει ό,τι θέλει για οποιονδήποτε δημοσιογράφο, αυτό που κάνει όμως είναι εσκεμμένη απαξίωση της ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι έτσι όπως την περιγράφει η ΝΔ, οι άνθρωποι δηλαδή που μέσα σε ένα απόγευμα είχαν ρίξει το μαύρο. Η ΝΔ λέει όλα όσα λέει επειδή δεν συμφωνεί με ένα δημοσιογράφο, είναι σαφές πως αντιλαμβάνεται τον πλουραλισμό με έναν δικό της τρόπο. Το εάν η ΕΡΤ μπορεί να γίνει καλύτερη, αυτή την κουβέντα να την κάνουμε.


Το τι λέει ο τάδε ή ο δείνα πολιτικός, το ποιες θέσεις εκφράζει, αυτά είναι περιεχόμενο της πολιτικής. Η πολιτική έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Υπάρχουν συγκεκριμένες απόψεις που κυοφορούνται στη ΝΔ και κυκλοφορούν δημοσίως.  Περισσότερο ή λιγότερο προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ εκφράζουν κατ’ επανάληψη ακροδεξιές αντιλήψεις. Γιατί προσβάλλονται; Ας βγουν οι ίδιοι να πουν ότι δεν συμφωνούν. Εάν συμφωνούν ή διαφωνούν, εάν τους αρέσει ή όχι και εάν ξεμπροστιάζονται μπροστά στην κοινωνία, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Η ΝΔ έχει περάσει σε δεξιές και ακροδεξιές αντιλήψεις.


Για τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και τη συμφωνία των Πρεσπών:


Με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο έχουμε κάνει μια συγκεκριμένη συμφωνία, η οποία υλοποιείται με τον καλύτερο και τον πιο έντιμο τρόπο. Να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, πράγμα που καταφέραμε, καθώς και να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη. Προφανώς έχουμε διαφορές και διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Αυτό ήταν και παραμένει ένα πολύ μεγάλο πείραμα, το οποίο πρέπει να αξιολογηθεί. Σε μια δύσκολη περίοδο και από μια πολύ διαφορετική πολιτική αφετηρία καταφέραμε ένα πολύ βασικό στόχο.


Η συμφωνία που επετεύχθη θεωρώ ότι λύνει ένα τεράστιο πρόβλημα χρόνων. Ένα πρόβλημα για το οποίο άλλοι είχαν την ευθύνη, εκείνοι που σήμερα προσποιούνται ότι δεν θυμούνται προηγούμενες θέσεις τους. Η συμφωνία βοηθά την οικονομική ανάπτυξη της Μακεδονίας και διαμορφώνει τοπίο ειρηνικής συνύπαρξης σε μια ταραγμένη περιοχή. Εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας μας. Θα έρθει στη Βουλή, εκεί θα πάρουν θέση όλοι οι βουλευτές. Υπάρχουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ας περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά