Τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων ναυτών της 2018 Γ' ΕΣΣΟ




Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων ναυτών της 2018 Γ' ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση «ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ» στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:
 
«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων ναυτών της 2018 Γ΄ ΕΣΣΟ για την επίσημη ένταξή τους στην ένδοξη οικογένεια του Πολεμικού μας Ναυτικού.
 
Νέοι Ναύτες,
 
Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή. Πριν από λίγο δώσατε τον όρκο με τον οποίο αναλάβατε την εθνική υποχρέωση να υπερασπιστείτε την πατρίδα. Ταυτόχρονα, δώσατε και την οφειλόμενη υπόσχεση σε όλους αυτούς που  αγωνίσθηκαν για ένα από τα ανώτερα ιδανικά της Πατρίδας, την ελευθερία.
 
Είμαι σίγουρος ότι είστε έτοιμοι να εκτελέσετε στο ακέραιο την αποστολή που θα σας ανατεθεί, διασφαλίζοντας σε όλους τους Έλληνες τα αγαθά της εθνικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η κατάταξή σας δεν είναι μόνο συνταγματική επιταγή και διαχρονικό καθήκον των ενεργών Ελλήνων πολιτών, αλλά αποτελεί ύψιστη τιμή και ευθύνη.
 
Εντάσσεστε στην οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού, σε μια περίοδο αναδιοργάνωσής του, κατά την οποία προχωρήσαμε στον εκσυγχρονισμό οπλικών συστημάτων, όπως τα αεροσκάφη P-3 Orion, καθώς και στη δημιουργία της Αεροπορίας Ναυτικού.
 
Εντός των επομένων μηνών εκσυγχρονίζονται όλα τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, πλωτά και εναέρια.
 
Όμως, τα σύγχρονα οπλικά συστήματα χρειάζονται και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Το μεγαλύτερο όπλο που έχει η Ελλάδα είναι η ψυχή του προσωπικού, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των στρατευσίμων.
 
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, πιστεύουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το κέντρο βάρους και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος των Ένοπλων μας Δυνάμεων και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευσή σας. Σας καλώ και σας από την πλευρά σας να  δείξετε ωριμότητα, υπευθυνότητα και ενδιαφέρον για την εκπαίδευσή σας και για όλες τις δραστηριότητες σας κατά τη διάρκεια της θητείας σας.
 
Να θυμάστε ότι το διάστημα της θητείας σας, αποτελεί μία δημιουργική φάση της ζωής σας, στην οποία συνεισφέρετε ενεργά στην άμυνα και την προστασία της πατρίδας, αλλά παράλληλα αποτελεί και μια περίοδο την οποία θα αναπολείτε με νοσταλγία στο μέλλον.
 
Αγαπητοί γονείς,
 
να είστε πάντα δίπλα στα παιδιά σας και να είστε υπερήφανοι, που θα αφιερώσουν ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της Πατρίδος.
 
Η Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού σας αναγνωρίζει και σας τιμά, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι προσφέρετε στην υπηρεσία της Πατρίδας, ό,τι πολυτιμότερο έχετε, τα ίδια σας τα παιδιά.
 
Κυρίες και κύριοι,
 
Η γεωγραφική σύνθεση της χώρας μας με τα χιλιάδες νησιά, βράχους και βραχονησίδες, όρισε την ιστορική μοίρα μας ως ναυτικό λαό μέσα στους αιώνες.
 
Η τεράστια σημασία της θαλάσσιας ισχύος για την ασφάλεια και την επιβίωση του έθνους μας, ζύμωσε τον Έλληνα με το υγρό στοιχείο και τον ανέδειξε  στους πιο ικανούς ναυτικούς στον κόσμο. Η μεγάλη παράδοση του Πολεμικού Ναυτικού, μας κάνει όλους να είμαστε σίγουροι για το μέλλον της Πατρίδας γιατί Ελλάδα και θάλασσα είναι έννοιες αλληλένδετες.
 
Οι ναύτες μας, μαζί με τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, περνούν καθημερινά το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι με αποφασιστικότητα, τόλμη και ψυχραιμία υπερασπιζόμαστε, τα όσια και τα ιερά της Πατρίδας.
 
Αυτήν την αποφασιστικότητα τη διαπιστώνουμε σε κάθε άσκηση που διεξάγεται, αλλά και σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού. Γι’ αυτό το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων παιδιών μας, είμαστε όλοι υπερήφανοι.
 
Αγαπητοί Ναύτες,
 
Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι πρέπει να εκτελείτε τα καθήκοντά σας με υψηλό φρόνημα, δικαιώνοντας διαρκώς την εμπιστοσύνη του λαού μας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, σε εσάς και στις οικογένειές σας, υγεία και προκοπή και ο Άγιος Νικόλαος να σας προστατεύει. Να έχετε μια καλή και δημιουργική θητεία και να είστε σίγουροι ότι η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, είναι συνεχώς δίπλα σας».













Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά