Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ στο 700 ΣΕΤη Μονάδα 700 ΣΕ και το Χημείο Στρατού , επισκέφτηκε σήμερα το πρωί 24/8/2018,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και την Ειδική  Γραμματέα του Υπουργείου Καλλιόπη Παπαλεωνίδα
Στόχος της κυβέρνησης, όπως υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης, είναι η αναβάθμιση του Στρατιωτικού Εργοστασίου(700 ΣΕ), το οποίο παράγει και διαθέτει  πολλά είδη πρώτης  ανάγκες  για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. 
Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό που θα γίνουν στο 700 ΣΕ, εντάσσονται  αφενός στην ενίσχυση της  αυτάρκειας σε βασικά είδη εξοπλισμού για το στρατιωτικό  προσωπικό της χώρας και αφετέρου  στο πλαίσιο  της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης, με την ενίσχυση και των βιομηχανικών μονάδων παραγωγής. 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τους χώρους παραγωγής, του εργοστασίου ενώ είχε συζητήσεις με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της βιομηχανικής  Μονάδας. 
Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στη Διοίκηση και το προσωπικό του εργοστασίου, υπογράμμισε:
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που βρίσκομαι στο Στρατιωτικό Εργοστάσιο (700 ΣΕ), μια Μονάδα που προσφέρει ένα ομολογουμένως αξιόλογο έργο.
 
Μια από τις αρχαιότερες Μονάδες του Ελληνικού Στρατού, με έντονη δράση και πολύτιμη συνεισφορά, τόσο κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, όσο και σε άλλες, κρίσιμες χρονικές περιόδους της ιστορίας μας.
Αναμφισβήτητα το έργο που επιτελείται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου είναι εξαιρετικό. 
Ο μηχανολογικός εξοπλισμός του εργοστασίου, σε συνδυασμό με τον υψηλό επαγγελματισμό σας και την εξειδικευμένη σας κατάρτιση, έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.
 
Εξασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο, η ποιότητα, η αυτάρκεια, η ασφάλεια και ανεξαρτησία των προμηθειών σε σχέση με τα υπόψη είδη. 
 
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι και εσείς  ως εργαζόμενοι, είδατε τα τελευταία οκτώ μνημονιακά χρόνια, τις ζωές σας να αλλάζουν δραματικά, με μειώσεις στις αποδοχές σας, που συνδυάστηκαν με τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους. 
Η χώρα βρίσκεται πλέον και τυπικά εκτός μνημονίων. Στο πλαίσιο αυτό, να είστε βέβαιοι, ότι πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν οι άνθρωποι της  εργασίας.
Όλοι εκείνοι που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης, χωρίς να τους αναλογεί και χωρίς φυσικά χωρίς να έχουν την ευθύνη για τα αίτια της κρίσης και για την ένταξη της χώρας μας στο μνημονιακό καθεστώς.  
Οι παρεμβάσεις μας θα αφορούν σε τέσσερις  βασικούς τομείς, με κύριο στόχο την ανακούφιση των  οικονομικά ασθενέστερων:
·         Στην αύξηση του κατώτατου μισθού,
·         Στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων,
·       Στη σταδιακή αύξηση μισθών και παροχών που μειώθηκαν με βίαιο τρόπο και
·         Στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών δομών πρόνοιας,
 
που για εμάς, αποτελούν βασικό εργαλείο και μέσο για την κοινωνική δικαιοσύνη, για τη δίκαιη ανάπτυξη  και για τη δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου.
  
Το στρατιωτικό προσωπικό του Εργοστασίου προέρχεται και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Είναι επίσης ιδιαιτέρως σημαντική, η συμμετοχή στην παραγωγική διαδικασία των προϊόντων του Εργοστασίου, μαθητευόμενων του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τα συναρμόδια Υπουργεία.
H πολιτική και η στρατιωτική  ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αντιλαμβάνονται σε όλες του τις διαστάσεις, το τεράστιο έργο που επιτελείτε όλοι σας, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, κάτω από δύσκολες συχνά συνθήκες. 
Κρίσιμος παράγοντας στην λειτουργία του Εργοστασίου είναι η παρουσία του πολιτικού προσωπικού. 
Γνωρίζουμε όλοι και φυσικά εσείς καλύτερα, τις τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό των πολιτικών υπαλλήλων, οι οποίες προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις και από την αδυναμία προσλήψεων λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων. 
Δεσμευόμαστε, ότι το συγκεκριμένο θέμα θα επιλυθεί σταδιακά από το προσεχές κιόλας διάστημα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο, οι συνθήκες εργασίες για όλους σας».Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά