Καθοριστική η συμβολή του στρατού στις φονικές πυρκαγιές

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι ένοπλες δυνάμεις, όπως μαρτυρούν κάτοικοι των πληγεισών περιοχών, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επούλωση των πληγών.

Καθοριστική αποδείχθηκε η συμβολή του ελληνικού στρατού στην αντιμετώπιση των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική τις προηγούμενες ημέρες. 
 Οι ένοπλες δυνάμεις, όπως μαρτυρούν κάτοικοι των πληγεισών περιοχών, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επούλωση των πληγών. 
 Πηγές από τον δήμο Ραφήνας, μάλιστα, κάνουν λόγο για «άμεση κινητοποίηση» εκ μέρους των δυνάμεων του στρατού, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους. 
 «Ήταν από το πρώτο λεπτό δίπλα μας, προσφέροντας ό,τι μπορούσαν» τονίζουν χαρακτηριστικά, εξαίροντας τη συνεισφορά τους στη συνολική αντιμετώπιση αυτή της τραγωδίας 
 Σύμφωνα με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ο στρατός ξηράς, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, ανέλαβε έναν τριπλό ρόλο: 
  •  Συμμετοχή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς με επίγεια και εναέρια μέσα 
  •  Συνδρομή στην ανακούφιση των πληγέντων 
  •  Συμβολή στην αποκατάσταση των ζημιών 
  
 Όσον αφορά την πυρόσβεση, στα τρία πύρινα μέτωπα έδωσαν το «παρών»: 
  •  15 περίπολα πυρασφαλείας 
  •  Μηχανήματα για τη δημιουργία και διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών 
  •  Ελικόπτερα Σινούκ 
  


 Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφορά του στρατού αποδεικνύεται σημαντική και στην ανεύρεση των αγνοούμενων, καθώς στην ανατολική Αττική εξακολουθεί να επιχειρεί ειδικό τμήμα, αποτελούμενο από 30 στρατιωτικούς. 
 Όσον αφορά τη διαχείριση των άμεσων αναγκών των κατοίκων των πληγεισών περιοχών, προσφέρθηκαν συνολικά 300 κλίνες για την προσωρινή φιλοξενία όσων καταστράφηκαν τα σπίτια. 
 Την επομένη των μεγάλων πυρκαγιών, παράλληλα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού διέθεσε στους κατοίκους της Αργυρής Ακτής, η οποία επλήγη σημαντικά από τις φωτιές, περίπου 500 μερίδες φαγητού. 
 Τέλος, ειδικά συνεργεία του στρατού επιχειρούν ήδη στην περιοχή της ανατολικής Αττικής, με στόχο τον καθαρισμό και τη διάνοιξη των ρεμάτων, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα. 
   naftemporiki.gr 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά