Επιπλέον βοήθεια από τον στρατό στους πληγέντες συμφώνησαν ο Π. Καμμένος και ο δήμαρχος Ραφήνας

Επιπλέον βοήθεια από τον στρατό στους πληγέντες συμφώνησαν ο Π. Καμμένος και ο δήμαρχος Ραφήνας

Μέτρα για την ανακούφιση των κατοίκων της ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά συμφώνησαν, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Π. Καμμένος και ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Β. Μπουρνούς, στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η εγκατάσταση στον πεζόδρομο κοντά στην Αργυρά Ακτή ενός κέντρου επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή, υπό την καθοδήγηση του Στρατού Ξηράς, που θα έχει τη δυνατότητα, πρώτα απ' όλα, να παρέχει τα αναγκαία τρόφιμα και συσσίτια στο προσωπικό που εργάζεται στην περιοχή, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των εθελοντών των ΜΚΟ που υπάρχουν εκεί.
Αναφορικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση που πρέπει να γίνει στην περιοχή ο κ. Καμμένος τόνισε: «Έχουμε διαθέσει 50 μηχανικούς και συζητήσαμε με τον κ. δήμαρχο τη δυνατότητα που έχουν το Μηχανικό και η ΜΟΜΚΑ, σε συνεννόηση βεβαίως με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών, για τη δημιουργία αντιπλημμυρικής θωράκισης, κατόπιν μελετών που θα γίνουν και μιας προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της κατάστασης και μετά την περίοδο του Αυγούστου, δηλαδή την περίοδο που θα αρχίσουν οι βροχές, ώστε να είμαστε έτοιμοι».
Επιπρόσθετα, ο υπουργός Άμυνας έθεσε στη διάθεση του δήμου το Μηχανικό, για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και για την αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής. Ακόμα, από τις Ένοπλες Δυνάμεις θα δημιουργηθεί βρεφονηπιακός σταθμός, ενώ θα γίνει την αποκατάσταση του αθλητικού κέντρου του Νέου Βουτζά, το οποίο έχει καεί ολοσχερώς.
Στην διάθεση των κατοίκων των πληγέντων περιοχών θα είναι από τα στρατιωτικά εργοστάσια όλα τα αναγκαία υλικά, όπως χρώματα, φάρμακα, αλλά και όλες οι δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η διάθεση μέσων ηλεκτροπαραγωγικών ζευγών, αφαλατωτών, η στέγαση στα ΚΑΑΥ ή σε άλλες στρατιωτικές περιοχές.
Αναφορικά με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατεύσιμους, αποφασίστηκε η άμεση χορήγηση αδείας δέκα ημερών σε όλους τους στρατεύσιμους και το μόνιμο προσωπικό που έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή με την περιοχή. Επιπλέον, ο κ. Καμμένος ζήτησε από τους συγγενείς ή τους ενδιαφερόμενους στρατεύσιμους «να απευθυνθούν στα στρατολογικά γραφεία είτε στο κέντρο που δημιουργείται στην περιοχή της Ραφήνας, για την άμεση μετάθεση του μόνιμου προσωπικού, αλλά και των στρατευσίμων από τον Έβρο και τα νησιά και άλλες περιοχές της Ελλάδος προς την περιοχή που έχει πληγεί, προκειμένου να μπορούν να βοηθήσουν τις οικογένειές τους».
Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα προσωρινής αναβολής κατάταξης για τους νέους που έχουν υποχρέωση στράτευσης τους επόμενους μήνες.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
liberal

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά