Π.Ο.Ε.Σ. - Ελεύθερη επιλογή γυναικολόγου για τις γυναίκες στρατιωτικούς

Π.Ο.Ε.Σ. - Ελεύθερη επιλογή γυναικολόγου για τις γυναίκες στρατιωτικούς
Εάν από τα διαχρονικά αιτήματα της Ομοσπονδίας μας φαίνεται ότι τείνει να υλοποιηθεί. Με απάντησή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, κατά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου γνώρισε ότι:
"το ΓΕΕΘΑ έχει ήδη προωθήσει σχέδιο προεδρικού διατάγματος, με το οποίο αναθεωρείται το υφιστάμενο Π.Δ. 432/83, αναφορικά με την υγειονομική περίθαλψη των στρατιωτικών και των μελών των οικογενειών τους στο οποίο, μεταξύ άλλων, θεσμοθετείται για τις γυναίκες στρατιωτικούς η ελεύθερη επιλογή γυναικολόγου ή κλινικής σε γυναικολογικά και μαιευτικά περιστατικά, καθώς και στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Με την εν λόγω ρύθμιση, οι δαπάνες για τις προαναφερθείσες περιπτώσεις περίθαλψης θα καλύπτονται εξολοκλήρου από το Δημόσιο, εάν ο ιδιώτης ιατρός ή η κλινική έχει συμβληθεί με το ΥΠΕΘΑ. Σε αντίθετη περίπτωση, οι δαπάνες θα καλύπτονται, σύμφωνα με τα ισχύοντα τιμολόγια του Υπουργείου Υγείας, όπως ισχύει και για τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους."
Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.   

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά