Ο τριπλός ρόλος του Στρατού Ξηράς στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς

Ο τριπλός ρόλος του Στρατού Ξηράς στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς

Του Ηλία Προύφα



Συμμετοχή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς με επίγεια και εναέρια μέσα, συνδρομή στην ανακούφιση των πληγέντων και συμβολή στην αποκατάσταση των ζημιών, είναι ο τριπλός ρόλος που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας, ο Στρατός Ξηράς, μετά την πρόσφατη φονική πυρκαγιά που έπληξε την Αττική.

Από την πρώτη στιγμή της κατάσβεσης της καταστροφικής φωτιάς και ενώ η χώρα θρηνεί τα δεκάδες θύματα που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα, ο Στρατός Ξηράς, όπως όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις, βρίσκεται εκεί, μπροστάρης, στην πρώτη γραμμή του πυρός.




Ήδη όπως έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο ΣΞ, αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος σε αυτό που ονομάζουμε συνδρομή των ΕΔ.

Χωρίς να χάσει λεπτό και υπό την επίβλεψη του ίδιου του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, ρίχτηκε στη μάχη, για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.

Στρατιωτικά νοσοκομεία, ασθενοφόρα, υδροφόρες, δυνάμεις του μηχανικού, ελικόπτερα, ψυχολόγοι ακόμη και οι καταδρομείς, βρίσκονται στη διάθεση του κοινωνικού συνόλου.

Από το μεσημέρι έχει στηθεί κινητό μαγειρείο του ΣΞ, στο Μάτι, όπου άμεσα τροφοδότησε τους κατοίκους με 500 μερίδες φαγητό, ενώ ήδη δυνάμεις της 2ης ΜΑΛ, συμμετέχουν σε δασοπερίπολα στην περιοχή της Κινέτας.



Τις επόμενες ημέρες δυνάμεις του Μηχανικού, θα αναλάβουν και το δύσκολο έργο της αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές των πληγεισών περιοχών, κάτι που είναι σίγουρο πως θα φέρουν με επιτυχία εις πέρας.

Το kranosgr εξασφάλισε και σας παρουσιάζει τις παρακάτω σημερινές φωτό από τη συμμετοχή των κομάντο της 2ης ΜΑΛ, σε δασοπερίπολα στην Κινέτα.












https://kranosgr.blogspot.com/2018/07/blog-post_891.html
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά