Φωτογραφίες από το Πολεμικό Μουσείο Χανίων: Στάχτη ένα από τα ιστορικότερα κτήρια

© Παρέχεται από: PROTO THEMA S.A.
Ένα από τα ιστορικότερα κτήρια της πόλης των Χανίων, το Πολεμικό Μουσείο, ο πρώην ιταλικός στρατώνας που χτίστηκε το 1870 σε σχέδια του Ιταλού αρχιτέκτονα Μακούζο, έχει γίνει πλέον, στάχτες.
Οι εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής προκαλούν θλίψη στην τοπική κοινωνία των Χανίων και αναπάντητα ερωτήματα. 
Το κτήριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ι. Σφακιανάκη και Στρατηγού Τζανακάκη, ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής, ένα εκπληκτικό διατηρητέο κτήριο που, δυστυχώς τυλίχτηκε στις φλόγες το βράδυ της Κυριακής.
Ο δήμαρχος Χανίων, μιλώντας σε τοπικά μέσα, δήλωσε ότι «ο Δήμος δεν έχει καμία ευθύνη για τη φύλαξη του κτηρίου, αυτό ανήκε στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας…». Και συνέχισε, αναφέροντας: «Δεν υπήρξε δυστυχώς η ενδιάμεση φροντίδα και η επιτήρηση που χρειαζόταν και, απ’ ό,τι φαίνεται, είχαν κάποια άτομα πρόσβαση μέσα, έμεναν ίσως, και προφανώς αυτή είναι η αιτία του κακού», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.
Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά προκειμένου αυτή να μην επεκταθεί σε διπλανούς χώρους, ωστόσο το κτήριο του Μουσείου υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή.
Το μόνο που έχει απομείνει είναι το εξωτερικό μέρος του κτηρίου, η στατικότατα του οποίου θα εξεταστεί.
Οι αρχές διενεργούν προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς. Στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων οδηγήθηκε αλλοδαπός ο οποίος είχε βρει κατάλυμα σε εσωτερικό χώρο του κτηρίου.
Δείτε φωτογραφίες 
© polemiko3

© polemiko1  © polemiko2

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά