Με 8.750.000€ ενισχύονται Πυροσβεστική, Στρατός και Πολιτική Προστασία Κεντρικής Μακεδονίας

Στον εξοπλισμό της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και των Στρατιωτικών Δυνάμεων της Κεντρικής Μακεδονίας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, αλλά και για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών συνεπειών τους, προχωρά η Περιφέρεια
Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων. Την ένταξη στο ΕΣΠΑ, ενίσχυσης των συγκεκριμένων αρχών και φορέων, στο πλαίσιο της προώθησης της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Σύμφωνα με τη νέα πρόσκληση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι φορείς πολιτικής προστασίας που θα ενισχυθούν είναι:


1. Πυροσβεστικό Σώμα: Προϋπολογισμός 3.000.000 ευρώ. Προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων και ειδικού εξοπλισμού για την έγκαιρη επέμβαση και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί κτλ.).

2. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Προϋπολογισμός 2.850.000 ευρώ. Προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού (προωθητές, ισοπεδωτές και προωθητές γαιών, εκσκαφείς, οχήματα, πολυμηχανήματα κτλ.) για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
3. Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Προϋπολογισμός 2.900.000 ευρώ. Προμήθεια εξοπλισμού, συστημάτων, μηχανημάτων και οχημάτων για την πρόληψη, έγκαιρη επέμβαση και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί κτλ.).


«Η ενίσχυση των φορέων πολιτικής προστασίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν είναι σημερινή, δεν είναι ευκαιριακή, αλλά είναι διαρκής. Με τη νέα πρόσκληση που υπέγραψα διαθέτουμε 8.750.000 ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας για να εξοπλίσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα, τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, με οχήματα, μηχανήματα, συστήματα και ειδικό εξοπλισμό, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης, στις φυσικές καταστροφές. Στα ολοένα και αυξανόμενα καταστροφικά φαινόμενα, στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, στα έντονα καιρικά φαινόμενα, που συμβαίνουν πιο συχνά πλέον σε σχέση με το παρελθόν και με μεγαλύτερη ένταση. Πέρα όμως από την πρόληψη και διαχείριση των κινδύνων για τους συμπολίτες μας, στόχος μας είναι και ο περιορισμός των περιβαλλοντικών συνεπειών από την κλιματική αλλαγή και η προστασία του φυσικού μας πλούτου.
Ενισχύουμε τους φορείς της πολιτικής προστασίας, ώστε να μπορούν τα στελέχη τους να προσφέρουν με τα πλέον σύγχρονα μέσα τη βοήθειά τους σε όλους μας τις ώρες εκείνες που την έχουμε ανάγκη περισσότερο από καθετί. Προστασία, μέσω πρόληψης των κινδύνων, έγκαιρης προετοιμασίας και διαρκούς ετοιμότητάς τους, έγκαιρης ειδοποίησης, με τα πιο σύγχρονα μέσα στη διάθεσή τους, με δράσεις πρόληψης και με δυνατότητες να ανταπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία. Για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και να περιοριστούν οι καταστροφές στις περιουσίες των συμπολιτών μας», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.


veriotis.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά