Ριζικός ανασχηματισμός σε Κυβέρνηση και Ένοπλες Δυνάμεις


Ριζικός ανασχηματισμός σε Κυβέρνηση και Ένοπλες Δυνάμεις

Του Ηλία Προύφα


Σε ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, αναμένεται να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως στρατηγική κίνηση μετά το ''κλείσιμο'' του Μακεδονικού και τη συμφωνία με τους δανειστές για το χρέος.


Όπως ήδη έχουν αρχίσει να σχολιάζουν έγκυροι πολιτικοί αναλυτές, οι όποιες κυβερνητικές αλλαγές προσδιορίζονται για το τέλος του καλοκαιριού και σίγουρα πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρουν μάλιστα, ο επικείμενος ανασχηματισμός, ίσως είναι και ο τελευταίος πριν οδηγηθούμε στις κάλπες το 2019, γι' αυτό θα έχει χαρακτήρα εκλογικό.
Φρεσκάδα και ανανέωση θα είναι τα δύο στοιχεία που θα κυριαρχούν, ενώ θα έχει σίγουρα και άρωμα Κεντροαριστεράς με συμμετοχή προσώπων, ενδεχομένως όπως του Γιάννη Ραγκούση και του Σταύρου Μπένου.


Αρκετοί νυν Υπουργοί αναμένεται να μη συμμετάσχουν στο νέο σχήμα, με τα πρώτα ονόματα ήδη να έχουν αρχίσει όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις να ακούγονται για αποχώρηση, σε σενάρια που κυκλοφορούν.

''Χακί'' ανασχηματισμός

Πριν τις όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, θα προηγηθεί και ''χακί'' ανασχηματισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις. Φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη και πάμε ολοταχώς για αλλαγές...
''Δε θα αποτελέσει έκπληξη αν αυτό ισχύσει'' σχολιάζουν όσοι γνωρίζουν πολύ καλά το χώρο των ΕΔ. ''Όλα θα εξαρτηθούν, από την παραμονή ή όχι για ένα ακόμη χρόνο στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων του Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη. Μπορεί να έχουμε λίγες αλλαγές, αλλά δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν δούμε και ένα ριζικό ''χακί'' ανασχηματισμό''.


Τα σενάρια που ήδη κυκλοφορούν και έχουν φθάσει στο kranosgr, είναι πολλά όπως παραμονή του Α/ΓΕΕΘΑ για έναν ακόμη χρόνο και αλλαγή των τριών αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, παραμονή του Α/ΓΕΕΘΑ και αποχώρηση ενός ή δύο αρχηγών, αποχώρηση του Α/ΓΕΕΘΑ και των 3 Αρχηγών Γενικών Επιτελείων ή τοποθέτηση ενός από αυτούς στη θέση του Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη. 
Βέβαια δεν είναι λίγοι αυτοί που στις συζητήσεις τους προβάλουν ως πιθανό το σενάριο της ανανέωσης για ένα ακόμη χρόνο της θητείας του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Αποστολάκη και της παραμονής του ιδίου σχήματος μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο, οπότε και θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Εάν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει όπως ακούγεται τα τελευταία 24ωρα να πάει σε εκλογές τον Μάιο του 2019, δεν έχει τότε κανένα λόγο να βιάζεται.
https://kranosgr.blogspot.com/2018/06/blog-post_418.html


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά