Παραίτηση ΣΥΟΠ με αιχμές: μας φόρτωσαν τεράστιες ευθύνες



Ο διαχειριστής της σελίδας Συμβασιούχοι Οπλίτες Εθνικής Φρουράς - ΣΥΟΠ ΕΦ παραιτήθηκε αναρτώντας ένα μήνυμα με αιχμές προφανώς :


Αγαπητοί φίλοι/φίλες και συνάδελφοι,
Αισθάνομαι την ανάγκη να ανακοινώσω δημοσίως την παραίτησή μου από Συμβασιούχος Οπλίτης (ΣΥΟΠ) της Εθνικής Φρουράς και να ενημερώσω με την αρμόζουσα υπευθυνότητα για τους λόγους που την κατέστησαν αναγκαία.
Μετά από 20 μήνες παραμονής στο νέο αυτό οι λόγοι που με οδήγησαν στη δύσκολη αυτή απόφαση εκτιμώ ότι είναι μάλλον εύκολο να γίνουν κατανοητοί, κυρίως από τους ΣΥΟΠ (πρώην και νυν).
Η δημιουργία του θεσμού των ΣΥΟΠ (και η μείωση της θητείας) ήταν προφανώς εξαρχής καθαρά για «ψηφοθηρικούς» λόγους παρόλο που ήταν επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια. Ήμουν και είμαι υπέρ του θεσμού καθώς επίσης υπέρ και της μείωσης της θητείας των φαντάρων στους 14 μήνες. Υπέρ όμως με τις κατάλληλες συνθήκες, προδιαγραφές και διασφαλίζοντας το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά το σχέδιο με τους 3000 ΣΥΟΠ ξεκίνησε να υλοποιείτε χωρίς να τεθούν οι σωστές βάσεις. Μέσα σε αυτούς τους 3000 ήμουν κι εγώ, που αποφάσισα να φορέσω ξανά τα άρβυλα και την παραλλαγή μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Για ένα καλύτερο αύριο (για μένα) και βοηθώντας με τις λιγοστές δυνάμεις μου την Εθνική Φρουρά. Μετά την ελάχιστη (εως καθόλου) εκπαίδευση που κάναμε στο ΚΕΝ κατατάγηκα στη Μονάδα μου όπου και υπηρέτησα μέχρι και σήμερα.
Η απογοήτευση δυστυχώς ήρθε πολύ σύντομα. Ο θεσμός των ΣΥΟΠ ήταν άλλο ένα αποτυχημένο πείραμα της Ε.Φ. που δύσκολα θα μπορούσε να βελτιωθεί. Χωρίς σχέδιο, χωρίς ιδιαίτερες εκπαιδεύσεις μας φόρτωσαν τεράστιες ευθύνες Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί βρίσκοντας ευκαιρία να μειώσουν τις υπηρεσίες τους και να ελαφρύνουν τις ευθύνες τους. Το καλοκαίρι του 2017 ο νέος Αρχηγός της Ε.Φ. σε συναντήσεις που έκανε με όλους τους ΣΥΟΠ υποσχέθηκε μείωση των υπηρεσιών και απαλλαγές όπως τα υπόλοιπα στελέχη. Στο μέσο του καλοκαιριού του 2018 η υπόσχεση αυτή ακόμα είναι στα συρτάρια. Υποσχέσεις ακούσαμε και προεκλογικά από Υπουργούς και Βουλευτές της παρούσας κυβέρνησης που δυστυχώς δεν τις πραγματοποίησαν.
Προσωπικά έδωσα μεγάλη πίστωση χρόνου και έδειξα μεγάλη υπομονή με την ελπίδα ότι οι συνθήκες. Με αυτή τη στάση μου πολλές φορές κατηγόρησαν τη σελίδα ότ αποτελούσε τη φωνή της κυβέρνησης. Καμία σχέση όμως! Ο χρόνος περνούσε, η υπομονή εξαντλήθηκε και η ελπίδα πέθανε…!
Από σήμερα είμαι πολίτης, αλλά θα συνεχίσω να μάχομαι όπου και όπως μπορώ για τα δικαιώματα των ΣΥΟΠ και για βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.
Είμαι στη διάθεση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για να τους μεταφέρω τα προβλήματα και τις ανησυχίες των ΣΥΟΠ και των οικογενειών τους. Προβλήματα που λαμβάνουμε καθημερινά εδώ και 2 χρόνια που δημιουργήθηκε η σελίδα. Προβλήματα που τα μεταφέραμε αλλά μέχρι τώρα δεν εισακούστηκαν.
Καλή τύχη και καλή δύναμη σε όσους συνεχίζουν!
Με εκτίμηση,
Ο Διαχειριστής
Χρίστος Παπαγιάννης

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά